Ana Sayfa | Türkçe Soru Bankası | ZARFLAR, ZARFLARIN ÖZELLİKLERİ, BELİRTEÇLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

ZARFLAR, ZARFLARIN ÖZELLİKLERİ, BELİRTEÇLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)




Reklamlar



ZARFLAR, ZARFLARIN ÖZELLİKLERİ, BELİRTEÇLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1.

1. Hasta, yatakta inim inim inliyordu.

2. çocuk paldır küldür içeri girdi.

3. Hepimiz, yorgun argın okula gitti.

4. Ayşe’nin kara kuru bebeği çok sevimli.

5. Başından geçenleri, derin derin düşündü.

Verilen cümlelerdeki ikilemelerden hangisi, türce diğerlerinden farklıdır?

a) 1              b) 2             c) 3          d) 4            e) 5

 

2. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde soru anlamı, belirteçle sağlanmıştır?

a) Hangi adam bu işlere bakıyor?

b) Bu durumu onlara kim anlattı?

c) O olayı bize nasıl anlattı?

d) Oradan gelirken sana ne getirdi?

e) Kaç liraya aldın bu kalemi?

 

3. “Nasıl” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı görevde kullanılmıştır?

a) En iyi arkadaşının adını nasıl unuttun?

b) Bu adamın nasıl biri olduğunu anladın mı?

c) Durumunu bile bile bu parayı senden nasıl istedi?

d) Bunca haksızlığa nasıl dayanıyorsun?

e) O karanlıkta beni nasıl seçebildin?

 

4.

1. İçeri oda çok sıcaktı.

2. O da şimdi içeri girdi.

3. Aradığım kişi şimdi içerdedir.

4. İçerde iki kişi daha vardı.

5. Ben de içeriyi gezecektim.

Verilen cümlelerin hangisinde “içeri” sözcüğü belirteç görevindedir?

a) 1              b) 2             c) 3          d) 4            e) 5

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “zor” sözcüğü “Kendisine zor bir görev seçti.” cümlesindeki göreviyle kullanılmıştır?

a) Adamın zoru ne ise, benimle uğraşıyor.

b) Bu soruyu biraz zor çözersiniz.

c) İşler gittikçe zor gelmeye başladı.

d) Zor soru ama siz çözebilecek düzeydesiniz.

e) İşini zor bulunca, hemen bırakmaya kalktı.

 

6. “eski” sözcüğü hangi cümlede isim olarak kullanılmıştır?

a) Çocuğun üzerindeki elbise çok eskiydi.

b) Eski mahallemiz daha güzeldi.

c) Yaşlılar hep eski günleri özler.

d) Elindeki kitap çok eski görünüyordu.

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde sıfat yoktur?

a) Bahçede sarı güller vardı.

b) Tatilde bol bol gezip eğlendim.

c) Bu resmi (bilgi yelpazesi) çok beğendim.

d) O, masadaki vazoyu kırdı.

 

8. Hangi cümlede pekiştirme sıfatı yoktur?

a) Korkan çocuğun yüzü sapsarı kesilmişti.

b) Bebeğin bembeyaz bir dişi çıkmıştı.

c) Yaylaların tertemiz havasını özledim.

d) Masmavi gökyüzüne bakmak ne güzel”

 

9. “büyük” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde belirteç olarak kullanılmıştır?

a) En büyük gölümüz  Van Gölü’dür.

b) Bu ülke büyük insanlar yetiştirmiştir.

c) Sorunlar tahminimizden büyük görünüyor.

d) Kasadaki büyük elmaların hepsi bitmiş.

 

10. Aşağıdakilerin hangisinde ikileme “İşi zamanında yetiştirebilmek için gece gündüz çalışıyordu.” cümlesindekiyle aynı görevde kullanılmıştır?

a) Yol kenarında sıra sıra söğütler vardı.

b) Yeşil yeşil gözleriyle annesini süzüyordu.

c) Masaya çeşit çeşit yiyecekler koydular.

d) Eskiden beri sık sık kütüphaneye giderim.

 

CEVAP ANAHTARI

1.d    2.c    3.b    4.e    5.d    6.a    7.b    8.a    9.c    10.d



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Türkçe Soru Bankası kategorisi altında, ZARFLAR, ZARFLARIN ÖZELLİKLERİ, BELİRTEÇLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz ZARFLAR, ZARFLARIN ÖZELLİKLERİ, BELİRTEÇLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi