Ana Sayfa | Türkçe Soru Bankası | ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)




Reklamlar



ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ki” nin çeşidi farklıdır?

a) Aşağıdaki sizin arabanız mı?

b) Çocuklardaki neşe bizi de sevindirdi.

c) Yüzündeki yara iyileşmedi mi?

d) Yerdeki cam kırıklarını topladım.

 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ne” sözcüğünün çeşidi farklıdır?

a) Babanız ne iş yapıyor?

b) Size ne gün gelelim?

c) Adam ne gol attı değil mi?

d) Kitap için ne düşünüyorsun?

 

3. “şu” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde işaret zamiri olarak kullanılmıştır?

a) Şu kitabı almak istiyorum.

b) Şu size daha çok yakışır.

c) Şu evi bir görelim mi?

d) Şu çocuklar ne yapıyorlar?

 

4. “(1) Olayı hiç unutmadım; (2) arabanın lastiğini (3) tamir etmiş, bizi (4) büyük dertten kurtarmıştı.” cümlesinde “o” sözcüğü numaralı yerlerden hangisine getirilirse adıl olur?

a) 1              b) 2            c) 3             d) 4

 

5. Aşağıdakilerin hangisinde “o” sözcüğü, işaret sıfatı olarak kullanılmıştır?

a) O evde geçti benim çocukluğum.

b) O bizim en iyi dostumuzdur.

c) O, beğendiklerimin arasında değil.

d) O, arkadaşları tarafından çok sevilir.

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ki” nin çeşidi farklıdır?

a) Teknoloji alanındaki gelişmelerin hızına bir türlü yetişilemiyor.

b) Karşıki dağların karları bütün yıl erimeden durur.

c) Sanatın içindeki güzellikleri topluma anlatmak, grevimizdir.

d) Şu yolun kenarındaki sizin arabanız mı?

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgi zamiri vardır?

a) Benim çantam kardeşiminkinden daha büyük.

b) Biraz sonra yandaki masaya oturabiliriz.

c) Sulu boya ile defterdeki resimleri boyadı.

d) Yarınki geziye (bilgi yelpazesi) bütün sınıf katılacak.

 

8. Aşağıdaki cümlelerde bulunan “-ki” lerden hangisi ilgi zamiridir?

a) Bu elbise çok şık, ama elinizdeki daha güzel.

b) Mağazamızdaki bütün elbiselerin fiyatları indirildi.

c) Bazı müşteriler vitrindeki mallara bakıyorlardı.

d) Çocuk üzerindeki elbiseyi çıkarmak istemedi.

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, “ne” kelimesinin çeşidi farklıdır?

a) Buradan ne gün ayrılıyorsun?

b) Baban ne iş yapıyor?

c) Bu, ne kıyafet böyle?

d) Bugün pazardan ne aldın?

 

10. “şu” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde işaret zamiri olarak kullanılmıştır?

a) Şu yalnızlık da çekilmiyor.

b) Sizin aradığınız şu değil mi?

c) Şu havada dışarı çıkılır mı?

d) Ne güzel oynuyor şu çocuklar!

 

11.  Aşağıdaki cümlelerin hangisinde kelime halinde adıl yoktur?

a) Bu sorulardan zor olanı hangisidir?

b) Neyi okumam gerektiğini şimdi öğrendim.

c) Artık kime, nasıl davranacağımı bilemiyorum.

d) Hangi romanı okuduğunuzu söyler misiniz?

 

CEVAP ANAHTARI

1.a    2.d    3.b    4.c    5.a    6.d    7.a    8.a    9.d    10.b    11.d



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Türkçe Soru Bankası kategorisi altında, ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi