ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) | Soru Bankası – Matematik Fizik Kimya Biyoloji Coğrafya Soru Bankası

Ana Sayfa | Türkçe Soru Bankası | ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)




Reklamlar



ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde, soru anlamı kişi zamiriyle sağlanmıştır?

a) Bu durumu kazara mı gördü?

b) O olayı bana kim aktaracak?

c) Okula sizi bu mu getirdi?

d) Sizi buradan hangisi götürecekti?

e) Bu konuyu onlara ben mi aktaracağım?

 

2. “Bu taşındır, diyerek  Kabe’yi diksem başına” cümlesindeki “bu” sözcüğünün özdeşi olan “o” sözcüğü aşağıdakilerden hangisinde kullanılmıştır?

a) O kitapta çok örnek var.

b) Seninle o yere gidelim mi?

c) Seni o adam yine aradı.

d) O, yarın yeniden tamir edilecek.

 

3. “bu” sözcüğü, aşağıdaki dizelerin hangisinde tür bakımından ötekilerden farklıdır?

a) Kolay değil bu dünyada ayrılmak.

b) “Bu taşındır.” diyerek Kabe’yi diksem başına.

c) Bu eller miydi resimleri tutarken uyuyan.

d) Gönlüm bu sevincin heyecanıyla kanatlı.

e) Ağır ağır çıkacaksın bu merdivenlerden.

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde soru zamiri vardır?

a) Arkadaşım Ankara’ya ne zaman gelmiş?

b) Bu tabağı buraya kim koymuş olabilir?

c) Ben de onunla gidebilir miyim?

d) Kaçıncı katta oturuyormuş?

e) İstanbul’a ilk kez mi gidiyorsun?

 

5.

1. Bu çocuğu bağrına bastı.

2. Bu yapıtı bizi oldukça etkiledi.

3. Bu sadece gerçek yeteneklerin sergisidir.

4. Bu iş, çığırından (bilgi yelpazesi) çıktı.

5. Bu kapı, arka sokağa açılıyor.

Yukarıdakilerden hangisinde “bu” sözcüğü değişik türde kullanılmıştır?

a) 1              b) 2            c) 3             d) 4             e) 5

 

6. Aşağıda verilenlerin hangisinde “Bu konuda çoğu bizi destekler.” cümlesindeki altı çizili sözcüğün türce özdeşi görülmez?

a) Birkaçı bu yöne geliyordu.

b) Burada hepsi bizi çok sever.

c) Biri bu konuları iyi eleştiriyor.

d) Bu konuda bazı kişiler ses çıkarmıyor.

e) Birtakımı bu olaylarla uzaktan uzağa uğraşıyor.

 

7. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde “bu” dan sonra virgül getirilirse sözcüğün türü değişmez?

a) Bu kitapları sana getirdi.

b) Bu işi tek başına yaptı.

c) Bu olaya tek tanıktı.

d) Bu zaten olayı abartıyor.

e) Bu gücünü iyi kullandı.

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “-ki”, eklendiği sözcüğü sıfatlaştırmıştır?

a) Seninki en güzel resim seçildi.

b) Vitrindeki elbiseler çok güzeldi.

c) Dışarıdaki sizin arabanız mı?

d) Yukarıdakiler sesimizi duyuyor mu?

 

9. “o” sözcüğü aşağıdakilerin hangisinde sıfattır?

a) O gün hava çok soğuktu.

b) Keşke o seni dinleseydi.

c) Bu işlerin hepsini o yaptı.

d) Bence o bir sanat şaheseridir.

 

10. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgi zamiri vardır?

a) Masadaki değerli bir vazoya benziyor.

b) Karşıdaki okul bu sene eğitime başladı.

c) Çantadaki delikten kalemlerim düşmüş.

d) Akşamki filmi herkes çok beğenmiş.

 

CEVAP ANAHTARI

1.b    2.d    3.b    4.b    5.c    6.d    7.d    8.b    9.a    10.a



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Türkçe Soru Bankası kategorisi altında, ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz ZAMİRLER, ZAMİRLERİN ÖZELLİKLERİ, ADILLAR İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi