Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3)

VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3)




Reklamlar



VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1-)Vücudumuzun besinlerden sağladığı enerji belirtilen durumların hangisi veya hangilerinde kullanılır?

I. Oyun oynarken

II. Uyurken

III.Kitap okurken

A) Yalnız I              B) Yalnız III                C) I, III             D) I, II, III

2-) ATP molekülü için aşağıdakilerden hangisi  ya da hangileri doğrudur?

I. Riboz şekeri içerir

II. Üç Fosfat atomu içerir

III.Tek atomludur

IV.Fosfat atomları arasında yüksek enerjili bağ vardır

A) II,IV            B) I,II,IV                          C) II,III,IV                 D) I,III,IV

3-)

I. Elektrolit özelliği gösterme

II.Turnusol kağıdına etki etme

III.Tatlarının ekşi olması

IV.Bazlarla tuz oluşturma

Yukarıdakilerden hangileri hem NaOH  hem HCl çözeltileri için doğrudur?

a) I,II                b) II,IV               c) I,II,III              d) I,II,III,IV

4-)Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A) Asitlerle metaller tepkimeye girerek CO2 gazı açığa çıkarır.

B) Asit ve bazlar tuzları oluşturur (bilgi yelpazesi)

C) Asit baz tepkimesi kimyasal bir olaydır.

D) Asit baz tepkimesi ekzotermik bir tepkimedir.

5-)

I. Oksijenli solunum

II. Fotosentez

III.Etil alkol fermantasyonu

Yukarıdaki reaksiyonların hangilerinde karbondioksit ürün olarak çıkar?

A) I ,II                     B) II, III                        C) I , III                     D) I ,II ,III

6-)Renk körü bir baba ile sağlam annenin erkek çocuklarının renk körü olma olasılığı yüzde kaçtır?

A) 100                   B) 50                        C) 25                    D) 0

7-)Aşağıdakilerden hangisi insanda kalıtsal değildir?

A)Hemofili                     B) Göz rengi               C) Miyopluk   D) Altı parmaklılık

8-) 1800 nükleotitten oluşan bir DNA molekülünde  Timin nükleotit sayısı 300’dür.Bu DNA molekülünde sitozin nükleotit sayısı kaçtır?

A) 450                      B) 600                   C) 750                 D) 1200

9-)Aşağıdakilerden hangisi mayoz bölünmenin özelliği değildir?

A)Üreme hücrelerinde olur                                             B) 4 yavru hücre oluşur

C) Kromozom sayısı sabit kalır                                      D) Eşeyli üremeyi sağlar

10-)Kromozom sayısı 28 olan bir hücre 3 mitoz bir mayoz bölünme geçirirse oluşan hücrelerin kromozom sayısı kaç olur?

A) 7                      B) 14                     C) 28                     D) 56

Cevaplar

1-D  , 2- B , 3-A , 4- A , 5-C ,6-D , 7- C ,  8-B , 9-C  , 10 -B



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi