Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2)

VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2)




Reklamlar



VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1.    Aşağıdakilerin hangisinde daha yüksek dirençli uzun iletgen tel kullanılır.?

A)Ütüde                  B)Sigortada                     C)Radyoda                     D)Lambada

2.    Aşağıdakilerden hangileri mitoz bölünme sonrası oluşmaz?

I.Karaciğer hücresi

II.Epitel  hücresi

III.Eşey hücresi

A)I                           B)III                                 C)I-III                            D)II-III

3.    Aşağıdakilerden hangisi vücudumuzdaki zararlı  maddenin dışarı atılmasında gerekli değildir.?

A)Karaciğer            B)Böbrek                         C)Akciğer                      D)Deri

4.    Vücutta spermlerin meydan geldiği üreme organı aşağıdakilerden hangisidir.?

A)Testis                 B)Uterus                           C)Böbrek                      D)Ovaryum

5.    Eşeyli üreme mekanizmasında erkek üreme hücresi ile dişi üreme hücresinin birleşmesi olayına ne denir?

A)Tozlaşma           B)Gelişme                         C)Büyüme                     D)Döllenme

6.    Farklılaşma olayı ile organ ve dokuların oluşmasına sebep olan yapı hangisidir?

A)Zigot                 B)Morula                          C)Yumurta                     D)Embriyo

7.    Aşağıdakilerden hangisi kalıtsal özellikler grubuna girmez?

A)Göz Rengi         B)Saç rengi                        C)Vücut Ağırlığı            D)Kan grubu

8.    Aşağıda verilenlerin hangisinde oluşabilecek zararlı bir mutasyon sonraki  memelilere aktarılmaz?

A)Yumurta            B)Sperm (bilgi yelpazesi) C)Zigot                           D)Beyin

9.    Genlerin çevre ile etkileşmesine ne ad verilir?

A)Mutasyon           B)Modifikasyon              C)Adaptasyon                  D)Doğal seleksiyon

10.  Kromozom sayısı 2n=20 olan hücre bir mayoz bölünme geçirirse kromozom sayısı kaç olur?

A)40                       B)20                                C)10                                  D)5

CEVAP ANAHTARI:

1)A   2)B   3)A   4)A   5)D   6)D   7)C   8)D   9)B   10)C



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi