Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1)

VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1)




Reklamlar



VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1.    Aşağıdaki verilenlerden hangisi kafatası içerisinde bulunmasına rağmen sinir sisteminin bir parçası değildir.?

A) Beyincik                 B)Hipotalamus             C)Hipofiz           D)Omurilik

2.    Duyu organlarının değişmeleri algılayıp beyne iletilmek üzere çevirdiği sinirsel bilgiye ne ad verilir?

A) Uyarı                      B)Uyartı                       C)Sinaps             D)Tepki

3.    Topraktan  su ve suda erimiş minerallerin alınmasında görevli bitkisel yapı aşağıdakilerden hangisidir?

A)Emici Tüyler           B)Ana Kökler               C)Kılcal Kökler (bilgi yelpazesi) D)Yan Kökler

4.    Aşağıda verilen canlılardan hangisi kabuklular grubuna girer?

A) Çekirge                  B)Midye                       C)Istakoz             D)Salyangoz

5.    Aşağıda verilen canlılardan hangisi bir çesit eklem bacaklı değildir?

A)Çıyan                      B)Çekirge                      C)Akrep              D)Ahtapot

6. Bitki vücudu genellikle 3 temel kısımdan oluşur.(kök,gövde,yapraklar).Aşağıda verilen hücresel yapılardan hangisi bütün bitki hücrelerinde ortak olarak bulunmaz?

A)Mitokondri             B)Hücre çeperi               C)Kloroplast        D)Koful

7.    Hücre bölünmesini hızlandıran ayırt edici orgonel  aşağıdakilerden hangisidir?

A) Santrozom             B)Çekirdekçik                 C)Lizozom            D)Mitokondri

8.    Aşağıdaki canlı gruplarının hangisinde trake solunumu görülür.?

A) Solucanlar              B)Eklembacaklılar           C)Süngerler           D)Mercanlar

9.    Aşağıda verilenlerden hangisi doğadaki ekolojik dengenin sağlanmasında kullanılmaz?

A) Fotosentez             B)Madde devri                C)Çürütme olayı    D)Sera Etkisi

10.  Aşağıdaki mercek tiplerinden hangisi bulanık görmeye neden olan astigmatizm hastalığı için kullanılabilir?

A) Yakınsak               B)Iraksak                         C)İnce kenarlı         D)Silindirik

CEVAP ANAHTARI

1)C  2)B   3)A   4)C   5)D   6)C   7)A   8)B   9)D  10)D



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz VÜCUDUMUZ, VÜCUDUMUZUN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (1) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi