Ana Sayfa | Coğrafya Soru Bankası | ÜLKELER COĞRAFYASI, ÜLKELERİN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (6)

ÜLKELER COĞRAFYASI, ÜLKELERİN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (6)




Reklamlar



ÜLKELER COĞRAFYASI, ÜLKELERİN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (6) (COĞRAFYA DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

101. Avrupa’nın en yüksek noktası olan Mont Blanc tepesi aşağıdaki ülkelerin hangisinin sınırları içindedir?

A) Fransa     B) İtalya  C) Almanya  D) İngiltere    E) İsviçre

102. Golf-Stream  sıcak su akıntısı aşağıdaki ülkelerin hangisinin sıcaklığını artırır?

A) İtalya       B) Kanada   C) Rusya   D) Türkiye    E) Norveç

103. Fas, Cezayir, Tunus gibi ülkeler aşağıda verilen yer altı kaynaklarından hangisinin çıkarımındaöndedir?

A) Petrol    B) Krom   C) Fosfat    D) Lületaşı    E) Bakır

104. Aşağıda verilen ülkelerden hangisinde zeytin tarımının yapıldığı söylenemez?

A) İtalya   B) Şili  C) Avustralya D) G. Afrika   E) Almanya

105. Aşağıdaki ülkelerin hangisinde kış turizminin yapıldığı söylenemez?

A) Norveç    B) İsveç  C) Finlandiya  D) Cezayir   E) İsviçre

106. Aşağıda verilen ülkelerin hangisinde tan ve gurup süreleri daha uzundur?

A) Norveç   B) Almanya   C) İtayla   D) Türkiye   E) İspanya

107.

I. Hindistan   II. Kazakistan   III. Sibirya   IV. Çin

- Yukarıdakilerden hangilerinde yazlar daha yağışlı geçer?

A) I ve II          B) I ve III                C) II ve III

D) I ve IV                       E) II ve IV

108.

I.Tundra    II. Savan    III. İğne yapraklı ormanlar   IV. Maki

- Norveç’te yukarıdaki bitki topluluklarından hangileri yoktur?

A) I ve II                          B) I ve III                C) III ve IV

D) II ve IV                                      E) II ve III

109. Aşağıdaki ülkelerden hangisinde mekanik çözülme daha fazladır?

A) Hindistan       B) İngiltere  C) Brezilya  D) Mısır   E) İspanya

110. Aşağıdaki ülkelerin (bilgi yelpazesi) hangisinde tarımsal etkinliklerde birim alanda elde edilen verim diğerlerinden daha azdır?

A) İtalya   B) Hollanda   C) İngiltere   D) Türkiye    E) Libya

111. Fransa, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde kıyı turizminin oldukça gelişmesinde aşağıdaki iklim tiplerinden

hangisi etkilidir?

A) Okyanusal    B) Savan  C) Akdeniz  D) Karasal    E) Tundra

112. Dünya kuru üzüm üretiminde ilk sırada yer alan ülke aşağıdakilerden hangisidir?

A) İtalya   B) Türkiye  C) Yunanistan  D) İspanya  E) Hindistan

113. İran ve Japonya gibi ülkelerde sık sık depremlerin olmasın da;

I.    Fay hatlarının fazla olması

II.  Yer şekillerinin engebeli olması

III. Yer şekillerinin yakın zamanda oluşması

IV. Eski arazi üzerinde olmaları      gibi  faktörlerden hangileri etkilidir?

A) I ve II                          B) I ve III                C) II ve III

D) I ve IV                       E) III ve IV

114. İngiltere ve Fransa arasında aşağıdaki denizlerden hangisi varıdır?

A) Dalmaçya    B) Akdeniz  C) Baltık   D) Manş     E) Kızıldeniz

115. Aşağıda verilen ülkelerden hangisi dünya petrol üretiminde söz sahibi değildir?

A) Venezuela   B) İran  C) Rusya  D) Arabistan  E) Romanya

116. Aşağıdaki ülkelerden hangisi krom üretiminde öndedir?

A) Güney Afrika            B) Fransa      C) Almanya

D) Türkiye                                    E) Rusya

117. Aşağıdaki ülkelerden hangisinin ekonomisinde tarım payı

daha  fazladır?

A) Japonya   B) İngiltere   C) İzlanda   D) Norveç    E) Pakistan

118. Aşağıdaki ülkeleri sanayileşmede sıralamaya tabii tutarsak hangisi son sırada yer alır?

A) Kanada    B) Fransa    C) Almanya     D) A.B.D     E) İtalya

119. Akarsuların getirmiş oldukları alüvyonları denize döküldükleri kıyıda biriktirmeleri sonucu oluşan ovaya

delta ovası denir.

- Aşağıda verilen ülkelerin (bilgi yelpazesi) hangisinde delta ovasının görülme ihtimali daha yüksektir?

A) Almanya                   B) Hollanda          C) İngiltere

D) Japonya                  E) İtalya

120. Aşağıda verilenlerden hangisi dinamik yüksek basınç’ın  etkisinde kalmasına rağmen yazları kurak değildir?

A) Batı Avrupa                         B) Güney Avrupa

C) Güneydoğu Asya              D) Kanada’nın batı kıyıları

E) Kongo Havzası

CEVAP ANAHTARI

101.A

102.E

103.C

104.E

105.D

106.A

107.D

108.C

109.D

110.E

111.C

112.B

113.B

114.D

115.E

116.A

117.E

118.E

119.E

120.C



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Coğrafya Soru Bankası kategorisi altında, ÜLKELER COĞRAFYASI, ÜLKELERİN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (6) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz ÜLKELER COĞRAFYASI, ÜLKELERİN ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (6) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi