Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | TUZLAR, GENLER, ÇÖZELTİLER KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI

TUZLAR, GENLER, ÇÖZELTİLER KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI




Reklamlar



CEVAPLAR

1)D 2)A 3)D 4)C 5)B 6)C 7)A 8)A 9)D 10)B

TUZLAR, GENLER, ÇÖZELTİLER KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1-Tuzlar ile bazların ortak özellikleri aşağıdakilerden hangisidir?

A)Nötrleşme reaksiyonu ile gerçekleşmeleri

B)Kırmızı turnusol kağıdını mavi renge dönüştürür.

C)Sulu çözeltilerde hidroksit iyonu (OH) bulunur,

D)Sulu çözeltilerinin elektrik akımını iletmeleri

2-Aşağıdakilerden hangisi DNA da meydana gelen değişiklikle nesillere aktarılır.

A)Mutasyon                  B)Modifikasyon                   C)Adaptasyon           D)Seleksiyon

3.Aşağıdaki maddelerden hangisi kırmızı turnusol kağıdının rengini maviye dönüştürmez?

A-) NH3         B-) NaOH              C-) Ca(OH)2        D-) H2SO4

4.Aşağıdakilerden hangisi asit ve bazların sulu çözeltilerinin ortak özelliğidir?

A) Acı tatta olma (bilgi yelpazesi)

B) Ele kayganlık hissi vermesi

C) Elektrik akımını iletme

D))Turnusol kağıdının rengini değiştirmeme

5. Aşağıdakilerden hangisi elektrik akımını iletmez?

A) Asit çözeltisi          B) Şeker çözeltisi          C) Tuz çözeltisi          D) Baz çözeltisi

6.Kimyasal tepkimeye giren bir elementin aşağıdaki özelliklerinden hangisi değişir?

A) Proton sayısı           B) Nötron sayısı     C)elektron sayısı  D) Kütle numarası

7.Aşağıdakilerden hangisinin  çözeltisi ele kayganlık verir?

A) KOH                          B) NaCl C) HNO                              D) NH

8.

I.      K maddesi ele kayganlık veriyor

II.     L maddesi çinkoya (Zn) etki ederek Hidrojen gazı açığa çıkarıyor

III. K ve L maddesi birleşerek M maddesini oluşturuyor

Buna göre K,L,M Aşağıdakilerden hangisidir?

A)    baz                         asit                         tuz

B)    tuz                          baz                         asit

C)   asit                         baz                         tuz

D)   baz                         tuz                          asit

9.    Aşağıda bazı vitaminler ve eksikliğinde ortaya çıkan hastalıklar verilmiştir. Hangisi yanlıştır?

A) A vitamini – Gece körlüğü     B) B vitamini – Beri beri

C) C vitamini – iskorpit                         D) E vitamini – pelegra

10. Aşağıda DNA ve RNA’nın bazı özellikleri verilmiştir.  Bunlardan hangisi yanlıştır?

DNA RNA
A) Kendini eşleyebilir Kendini eşleyemez
B) Tek sarmaldır Çift sarmalıdır
C) Çekirdekte bulunur Hem çekirdekte hem de sitoplazmada bulunur
D) Deoksiriboz şekeri vardır Yapısında riboz şekeri bulunur.


Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, TUZLAR, GENLER, ÇÖZELTİLER KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz TUZLAR, GENLER, ÇÖZELTİLER KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi