Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | KUVVET, HAREKET, ELEKTRİK KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI

KUVVET, HAREKET, ELEKTRİK KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI




Reklamlar



KUVVET, HAREKET, ELEKTRİK KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1)

I. Kuvvet hareketli bir cismi durdurur

II.Kuvvet birimi Newton’dur

III. Kuvvet vektörel büyüklüktür.

IV. Kuvvet dinamometre ile ölçülür.

Yukarıdaki ifadelerden hangileri doğrudur?

A) I , IV              B) I , II, IV                       C) I , III , IV                         D) I , II , III , IV

2-)Yüzeyle arasında 18 N sürtünme kuvveti olan duran bir cismi aşağıdaki kuvvetlerden hangisiyle hareket ettirebiliriz?

A) 6                B) 9                     C) 12                        D) 20

3-)

I. Atom çekirdeği pozitif yüklüdür

II. Elektron  yüksüz taneciktir

III.Nötron negatif yüklüdür

IV.Proton pozitif yüklüdür

Yukarıdaki bilgilerden hangileri doğrudur?

A) Yalnız I                  B)  I,II              C) I,IV                D) II,IV

4-)Bir öğrenci ,tebeşir tozu,  demir tozu, tuz karışımını birbirinden ayırmak için aşağıdaki yöntemleri uyguluyor .

I. Suda çözme

II. Mıknatıs kullanma

III. Süzme (bilgi yelpazesi)

IV. Kristallendirme

Öğrenci bu yöntemleri hangi sıra ile uygulamalıdır ?

A) II,I,III,IV                 B) III,I,II,IV                 C) IV,III,I,II                    D) I,IV,II,III

5-) Basit makinelerle ilgili aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)Bazılarında kuvvetten bazılarında yoldan kazanç sağlanır. B)Enerji ve işten kazanç sağlar

C) Kuvvetten kazanç olursa yoldan kayıp olur                        D)Yoldan kazanç olursa kuvvetten kayıp olur

6-) 60Watt’lıkbir elektrikli alet 5 dakikada kaç Joule enerji harcar?

A) 18000                  B) 15000                 C) 3000                 D) 120

7-) Bir su cenderesinde kuvvet kazancı aşağıdakilerden hangisine bağlıdır?

A) Kullanılan sıvının cinsine                                               B) Piston yüzeylerinin oranına

C) İçindeki sıvının miktarına                                          D) Sıvının yoğunluğuna

8-)

Madde         Kütle(gr)                Hacim(cm3)

X                     350                         150

Y                     300                          60

Z                     500                         100

Yukarıda X,Y ve Z maddelerine ait değerler verilmiştir.

Bu maddelerden hangileri aynı madde olabilir?

A) X ve Y                      B) X ve Z                    C) Y ve Z                        D) X, Y ve Z

9-)Bir öğrenci suyun içine bir yumurta bıraktığında yumurta suyun içine batıyor.

Yumurtanın     suda yüzmesi için öğrenci aşağıdakilerden hangisini yapmalıdır?

A) Kaba su ilave etmeli           B)Suyu soğutmalı

C) Su buharlaştırılmalı            D) Suyun içinde bol miktarda tuz çözmeli

10-)Aşağıdaki canlılardan hangileri enerji piramidinin en alt ve en üst basamağında bulunur?

A) Papatya – Aslan                                                     B)  Arpa – Akbaba

C) Salyangoz – Meşe                                                  D)  Arpa – At

CEVAPLAR

1-D  ,2- D , 3-C ,4- A , 5-B , 6-A, 7-B , 8-C , 9- D , 10- B



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, KUVVET, HAREKET, ELEKTRİK KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz KUVVET, HAREKET, ELEKTRİK KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi