Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | KİMYASAL TEPKİMELER, PROTEİNLER, HÜCRE KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI

KİMYASAL TEPKİMELER, PROTEİNLER, HÜCRE KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI




Reklamlar



KİMYASAL TEPKİMELER, PROTEİNLER, HÜCRE KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1)    Bir kimyasal tepkimede aşağıdakilerden hangisi gerçekleşmez?

a)    Kütle miktarları korunur

b)    Atom sayıları korunur

c)    Hacim miktarları korunur

d)    Atomların cinsleri korunur

Doğru Cevap:C

2)    Fermantasyon sonucu aşağıdakilerden hangisi oluşmaz?

a)    Oksijen

b)    CO2

c)    ATP

d)    Etil alkol

Doğru Cevap:A

3)    Aşağıdakilerden hangisi biyoteknolojinin  kullanım alanlarından değildir?

a)    Adli tıp

b)    Kriminoloji

c)    Psikoloji

d)    Sistematik

Doğru cevap: C

4)    Proteinlerin yapısında aşağıdaki elementlerden hangisi bulunmaz?

a)    Azot

b)    Karbon

c)    Demir

d)    Oksijen

Doğru cevap:C

5)    Hücre içinde ATP sentezi ile görevli organel aşağıdakilerden hangisidir?

a)    Ribozom,

b)    Mitokondri

c)    Koful (bilgi yelpazesi)

d)    Golgi aygıtı

Doğru cevap: B

6)    Aşağıdakilerden hangisinin fazlalığı glikoz yapımını artırır?

a)    Ribozom

b)    Kloroplast

c)    Golgi aygıtı

d)    Endoplazmik retikulm

Doğru cevap: B

7)    Aşağıdakilerden hangisi düzenleyici besin gruplarından değildir?

a)    Protein

b)    Su

c)    Madensel Tuzlar

d)    Vitamin

Doğru Cevap:A

8)    Hücre içindeki genetik bilgiler dölden döle hangisi ile taşınır?

a)    Koful

b)    Sentrozom

c)    Kromozom

d)    Hücre zarı

Doğru Cevap:C

9)    Aşağıdakilerden hangisi mutasyon sonucu oluşmaz?

a)    Dil yuvarlaması

b)    Göz rengi

c)    Altı parmaklılık

d)    Güneşin ten rengini değiştirmesi

Doğru Cevap:D

10)  DNA da bulunup RNA da bulunmayan organik baz aşağıdakilerden hangisidir?

a)    Adenin

b)    Guanin

c)    Sitozin

d)    Timin

Doğru cevap:D



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, KİMYASAL TEPKİMELER, PROTEİNLER, HÜCRE KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz KİMYASAL TEPKİMELER, PROTEİNLER, HÜCRE KONUSU İLE İLGİLİ TEST SORULARI değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi