Ana Sayfa | İngilizce Soru Bankası | İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (22) (PRACTİCE EXAM) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (22) (PRACTİCE EXAM) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)




Reklamlar



İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (22) (PRACTİCE EXAM) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

Find the Turkish equivalent

59-You can be certain that he will try every kind of fraud as a last resort in order to get what he wants.

A)İstediğini elde etmek için son çare olarak her türlü hileyi deneyeceğin den emin olabilirsiniz.

B)Onun, amacina ulasmak için her türlü hileye başvuracağından çok emin görünüyorsun.

C)Kendi isteğini kabul ettirmek için gerektiğinde hileye bile başvurabileceğinden eminiz.

D)Istediğini normal yollarla elde edemeyeceğini bildiği için hileye basvurmasi kesin gibi görünüyor.

E)Sen de biliyorsun ki istediğini elde edemezse, son çare olarak hile yapmayı deneyecektir.

60-The prime Minister made a long and effective speech in support of the government’s policy.

A)Başbakamn yaptığı uzun ve etkili konuşmaran amacı, hhükümetin politikasına destek sağlamaktı.

B)Başbakan, yaptığı uzun ve etkili konuşmasıyla hükümetin politikasına destek sağlamaya çalıştı.

C)Hükümetin politikasını destekleme amacıyla başbakan uzun ve etkili bir konuşma yaptı.

D)Başbakanin hükümete destek sağlamak amacıyla yaptığı uzun konuşma çok etkili oldu.

E)Hükümetin politikasma destek sağlamak için uzun bir konuşma yapan başbakan amacına ulaştı.

61-We found out that our next door neighbour was suddenly taken ill at midnight and was driven to the hospital in an ambulance.

A)Gece yarısı aniden hastalanan yan komşumuzu hemen bir ambulansla hastaneye götürdük.

B)Aniden hastalanan yan komşumuzu ambulansla hastaneye götürüp geri döndüğümüzde neredeyse gece yarısı olmuştu (bilgi yelpazesi).

C)Gece yarısına doğru, yan komşumuzun hastalandığını öğrenince hemen ambulans cağırıp onu hastaneye kaldırdık.

D)Yan komşumuz aniden hastalanınca, gece yarısı bir ambulans bulup onu hastaneye götürmek zorunda kaldık.

E)Yan komşumuzun gece yarısı aniden hastalandığını ve ambulansla hastaneye kaldırıldığını öğrendik.

62-Almost all liquid or gaseous fuels be used in internal-combustion engines.

A) Hemen hemen tüm içten yanmalı motorlarda sivi ya da gaz yakıt kullanilabilir.

B) İçten yanmali motorlarm tümünde sivi ya da gaz yakıt kullanılmaktadır

C) Bilinen tiim sıvı ya da gaz yakıtlar içten yanmalı motorlarda kullanılmaktadır.

D) İçten yanmalı motorlarda hemen hemen tüm sıvı ya da gaz yakıtlar kullanılabilmektedir.

E)İçten yanmalı motorlarda kullanılan yakıtların neredeyse tümü sıvı ya da gazdır.

63-For most people today, cartoons have come to be an indispensable part of daily life.

A)Günümüzde karikatürler pek çok insan için günlük yaşamın vazgeçilmez birer parçası halini almıştır.

B)Pek çok günümüz insanı için karikaturler günlük yaşamda mutlaka olması gereken şeylerdir.

C)Bugün pek çok insanın günlük yasaminda karikatürlerin çok önemli bir yeri vardır.

D)Günümüz insanının günlük yaşamından kesitleri.en iyi anlatan kesinlikle karikatürlerdir.

E)Bugün karikatürler, insanlarin günlük yaşamlarından pek çok kesiti basarıyla yansıtmaktadır.

64-Our undertaking did not result in success, but nor was the outcome a complete failure.

A)Çabalanmızın sonunda geldiğimiz nokta ne başarılı ne de başarısız olarak tanımlanabilir.

B)Ne yazik ki girişimlerimizin, sonucu başarı değil tam bir başarısızlık oldu.

C)Bu kadar çabanın sonunda geldiğirniz nokta tam bir başarısızlıktı.

D)Sonunda basşarısız olduk fakat bence, girişimde bulunmamız bile bir başarıydı.

E)Girişimimiz başarıyla sonuçlanmadı ama sonuç tam bir başarısızlık değildi.

65-Although significant advances have been made in transplanting organs, the problem of the body’s rejection of the organs has not been completely solved.

A)Çok büyük gelişmelerin kaydedildiği organ naklinde şimdi asıl konu, vücudun nakledilen organıreddetmesi sorununu çözmektir.

B)Organ naklinde önernli gelişrneler kaydedilmiş olmasına rağmen, organ­larin vücut tarafından reddedilmesi sorunu henüz tam olarak çözülememiştir.

C)Bir organ nakil operasyonu çok başanh bile geçse, vücudun nakledilen organı reddedebileceği olasılığı her zaman rnevcuttur.

D)Organ naklinde çok büyük başarılar elde edilmiştir, ama vücudun bu organları reddetme olasılığı tam olarak ortadan kaldırılamamıştır.

E)Vvücudun nakledilen organları reddetmesigibi sorunlar hala geçerli olsa da, organ naklinde kaydedilen ilerlemeler çok önemlidir.

66-The full influence of mechanisation on agriculture began in the 1850s, when a variety of machines came rapidly into use.

A)1850′lerde başlayan tarım alanında makinalaşma, o yıllarda hızla kullanıma giren makinalar sayesinde olmuştur.

B)Tarım makinaları özellikle 1850lerde tam etkisini göstermiş,makinalaşmayla birliktehızlı üretim başlamıştır.

C)1850′lerde gerçekleşen makinalaşma, tarımı da tam anlamıyla etkilemiş, üretimi hızlandırmıştır.

D)Makinalaşmanın tarım üzerinde tam etkisi, ceşitli makinaların tam hızla üretime girdiği1850 lerde başlamıştır.

E)1850′lerde, hızla yeni makinalarm kullanilmaya başlanmasıyla birlikte, tarımda makinalaşma tam olarak hissedilmiştir.

Find the English equivalent

67-Modern Pakistan’ın resmi dillerinden biri olan Urdu dilinde edebiyat 16.yüzyılda gelişmeye başlamıştır.

A)Pakistan, which began to develop in the 16th century, has its official literature written in the Urdu language.

B)In the modem state of Pakistan, literature has officially been written in Urdu since the 16th century.

C)Literature in Urdu, one of the official languages of modem Pakistan, began to develop in the 16th century.

D)Pakistan, which has been developing since the 16th century, has literature in Urdu, one of its official languages.

E)In the 16th century, Pakistanis started to develop an official literature, which was in Urdu, among other languages

68-Bernini, heykeltraş ressam ve mimar olarak eşit derecede yetenekli olması bakımından son Rönesans mimarıdır.

A)The last Renaissance architect, Bernini, was equally good at sculpture, painting and architecture.

B)Like the great Renaissance architects, Bernini was equally capable as a sculptor, painter and architect.

C)Bernini was the last Renaissance architect in the sense that he was equally able as a sculptor, painter and architect.

D)In the context of the Renaissance, Bernini was just as qualified to be a sculptor, painter or architect.

E)Though he was equally capable as a sculptor, painter and architect, Bernini was noted as the last architect of the Renaissance.

69-Müdürün dünkü toplantıda söylediklerine bakılırsa, gelecek ay maaş artışı hiç de olası görünmüyor.

A)According to what the manager said at yesterday’s meeting, the possibility of a pay-rise won’t even be discussed in the next month.

B)Judging from what the manager said at yesterday’s meeting, a pay-rise next month does not seem likely at all.

C)From what was said at yesterday’s meeting, it seems highly unlikely that the manager will get a pay-rise next month.

D)At yesterday’s meeting about the pay-rise, the manager didn’t say that a rise seemed likely to be given.

E)At yesterday’s managers’ meeting, it seemed as if nothing would be done about the pay-rise until next month.

70-Fabrikadaki patlamanin kurbanları henüz hiç tazminat alamadılar.

A)The victims of the explosion in the factory have not received any compensation yet.

B)The exploding factory has many victims, who have yet to be compensated.

C)The factory that exploded hasn’t been offered any compensation yet.

D)The victims of the explosion couldn’t get any compensation from the factory.

E)The factory has so far failed to compensate the victims of the explosion.

71-Beklenilenin aksine, son alınan kararlar hükümete önemli ölçüde oy kaybettirdi.

A)Though they had expected the opposite, the government’s important decisions have recently cost it a loss of votes.

B)The government already expected to lose a significant number of votes because of their recent controversial decisions.

C)Though they expected to lose many votes, the government has made some important decisions in recent times.

D)Although unexpected, the recent elections greatly influenced the government’s decisions, as they lost a lot of votes.

E)Contrary to what was expected, the recently-made decisions have lost the government a significant amount of votes (bilgi yelpazesi).

72-En çok korktuğu dersin sınavı tarihi yaklaştıkca, Susan daha da gerginleşti.

A)Susan greatly feared test days, and those of certain subjects more than others.

B)Susan was very nervous about the exam day and grew even more fearful as it got closer.

C)As the date of the most fearful exam approached. Susan became more frightened of the course.

D)Susan grew more and more nervous as the exam date of the subject she feared most drew nearer.

E)When the exam date got nearer, Susan’s most feared course began to look more and more frightening.

73-Kendi istekleriyle olmasada zenci köleler, Amerika’nm ekonomik temellerinin atılmasında önemli bir rol oynamışlardır.

A)The foundation of the American economy was a role played largely by black slaves, though against their desires.

B)Although not according to their will, it was the black slaves who laid the foundations of the American economy.

C)Though not through their own will, black slaves played a major role in laying the economic foundations of America.

D)They didn’t actually desire to do so, but many of the black slaves played important roles in laying the foundation of America’s economy.

E)The most important role in the laying of the foundations of the American economy was played by black slaves, despite their reluctance.

74-Üçüncüderece bir yanık, yaşamı tehdit edebileceği için acil tıbbı müdahale gerektirir.

A)Proper medical treatment is required to stop third-degree burns from being life-threatening.

B)Since a third-degree burn can be life-threatening, it requires immediate medical treatment.

C)The lives of victims of third-degree burns can only be saved by emergency treatment.

D)Immediate medical treatment can save those with life-threatening third-degree burns.

E)Third degree burns, which can be life-threatening, should be handled with proper medical care.

Cevap Anahtarı:

59.A 60.C 61.E 62.D 63.A 64.E 65.B 66.D 67.C 68.C 69.B 70.A

71.E 72.D 73.C 74.B



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada İngilizce Soru Bankası kategorisi altında, İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (22) (PRACTİCE EXAM) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (22) (PRACTİCE EXAM) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi