Ana Sayfa | İngilizce Soru Bankası | İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (14) (PRACTİCE EXAM) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (14) (PRACTİCE EXAM) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)




Reklamlar



İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (14) (PRACTİCE EXAM) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

Mark the best choice
1-When there is something big that needs repairing in the house, it is usually more economical to……….the tools than to buy them, as you may only need them once or twice.

A)purchase B) lend

C) rent D) charge E) hire

2- While it is not realistic to think that inflation can be stopped completely, there are certain measures which could be taken at least to……………its growth.

A)retard B) improve

C)disapprove D) admit E) reject

3-You should have seen the……….on Sheila’s face when she found the frog in her bag – she looked so surprised!

A)description B) motion

C)hazard D)scar E) expression

4-The promotion hasn’t been………..announced yet, so please don’t discuss it with anyone until after Friday, when everyone will be told.

A) reliable B) loudly

C) publicly D) essentially E) sensibly

5-Although many forest fires are caused accidentally, there is evidence to suggest that some are caused…………by arsonists.

A) deniably B) intentionally

C) obediently D) stubbornly E) vividly

6-Just as new words are constantly being added to a living language, others stop being used and become………. .

A) obsolete B) consumed

C) reluctant D) indifferent E) forbidden

7-I have always had a great respect for him; …………, I feel he has made a serious error of judgement in this case.

A) otherwise B) because

C) besides D) nonetheless E) on the contrary

8-I won’t lend you my car …………you promise to bring it back with a full tank of petrol.

A) despite B) while

C) as though D)even if E) no matter

9-He must be earning a good salary -…………..the Mercedes he bought last month, he has just booked a Caribbean cruise for his summer holiday.

A) since B) moreover

C) besides D) owing to E) even though

10-Instead of causing her the trouble of preparing us lunch, we could have a picnic on the way, ………?

A)couldn’t we B) doesn’t she

C)could she D) has she E)could we

11-Their house is………….the end of the road…………the right-hand side.

A) from/at B) to/in

C) by/near D) at/on E) on/by

12- The boy fell……….the fifth floor of the building, yet managed to escape …………only minor injuries.

A)on/from B)to/upon

C) out of/in D) into/away E)from/with

13-When Marie saw her car…………recklessly and reported it to the police, she had no idea that the driver was her own eleven-year-old-son.

A)driving B)being driven

C) to have driven D)to be driven E)having driven

14- I don’t think you should be borrowing money from someone………..salary is so much lower than yours.

A) which B) who

C) what D) whose E) that

15-When you begin job-hunting, it is important to remember that………….the salary , the more responsibility the job is likely entail, and that may include working longer hours.

A) the higher B) the highest

C) high enough D) such high E)so high

16-I like the strength of traditional Arab coffee, but they put so much sugar in it that I find it…….. to drink.

A) so sweet that B) too sweet

C) the sweetest D) sweeter E) as sweet

17-……….of his books was made into a movie, and………..others have been best-sellers.

A) Some/any B) Either/each

C) One/several D) A few/many E) Plenty/some

18-Do you think (bilgi yelpazesi) she will attain the same success with her new film…………she did with her previous one?

A)just B)such

C)as D)like E)much

19-I really need a blender to make leek and potato soup, and as …………is broken, I wonder if I could borrow……….. .

A) its/your B) it/its

C) us/them D) our/it E) mine/yours

20-A few weeks ago, Hank……….his village, which he………….in forty years.

A) was visiting/doesn’t see B) has visited/wouldn’t have seen

C) had visited/won’t see D) visited/hadn’t seen

E) has been visiting/ hasn’t seen

21-We……..to Philadelphia by bus, but, because of the drivers’ strike, we………… by train.

A)would have travelled/go

B)will be travelling/will have to go

C)were going to travel/will be going

D) had been travelling/have gone

E) are travelling/were going

22-I don’t think the show ………… by the time we get there, as we have almost an hour before it……….. .

A)will be beginning/started B)will have begun/starts

C)had begun/will start D)is beginning/is starting

E)begins/has started

23-The Soviet Union……….in 1917, so it ………..its 80th anniversary in 1997, had it still been in existence.

A)had been founded/celebrated

B)has founded/has been celebrating

C)was being founded/would be celebrating

D)was founded/would have celebrated

E) had founded/will be celebrating

24-The security officers at Ben Gurion Airport in Israel………..every passenger for a long time, So you………sure you arrive there at least three hours before your flight.

A)question/should make B)have questioned/made

C)will be questioned/can make D)would be questioning/make

E)are questioning/had made

25-Thomas……….on pasta and rice for ages! I hope he finds a better-paid job soon so that he…….more on food.

A)was living/should be spending B)has been living/can spend

C)had lived/could have spent D)would have lived/has to spend

E)is living/will be spending

Find the best completion

26-……………, yet I have hardly been so disappointed by anything in life.

A)I know that I am going to be the happiest man alive after we get married

B)We were looking forward to seeing one of the world’s most beautiful sights

C)My father has warned me about failing if I don’t study hard

D)I have never seen anything so beautiful as the Taj Mahal by moonlight

E)We were told that it was one of the worst restaurants in town

27-……….,which are ground, mixed with spices and fried in oil.

A)Köfte recipes vary from place to place

B) Pumpernickel is a tough and close-textured loaf

C)Lahmacun is enjoyed by many people

D)Pasta is a speciality of Italy

E)Falafel is made from chickpeas

28-Though there can be many parties in a general election, ………… .

A)the majority of the host’s acquaintances will be attending

B)a few parties would gain too much power

C)only a few of them can win seats in Parliament

D)nobody actually votes for him anyway

E) they failed to win any seats in the new government

29-………..; otherwise, there’s no way he would have known the time and place.

A)Felix must have been told about the picnic

B)Stan arrived late for his own wedding

C) You should ask Paul to come to the dance

D)Jim was aware of the staff meeting

E) Gerald can’t have been invited to the party

30-Despite the fact that everyone thinks the boss’s plan is not practical, ……….. .

A)he himself would be among the first to agree

B)many others think his ideas have quite a bit of merit

C)there is no way it can be effectively implemented

D)he is generally rather useless at such things

E)he owns the company and thus makes the decisions

Cevap Anahtarı:

1-E 2A 3.E 4.C 5.B

6.A 7.D 8.D 9.C 10.A

11.D 12.E 13.B 14.D 15.A

16.B 17.C 18.C 19.E 20.D

21.C 22.B 23.D 24.A 25.B

26.B 27.E 28.C 29.A 30.E



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada İngilizce Soru Bankası kategorisi altında, İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (14) (PRACTİCE EXAM) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (14) (PRACTİCE EXAM) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi