Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | HÜCRE, FOTOSENTEZ, CANLILAR, VÜCUDUMUZ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2)

HÜCRE, FOTOSENTEZ, CANLILAR, VÜCUDUMUZ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2)




Reklamlar



HÜCRE, FOTOSENTEZ, CANLILAR, VÜCUDUMUZ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1-Canlı bir hücrede aşağıdakilerden hangisinin bulunması bu hücrenin karbondioksit kullanabildiğini ispatlar.

A)Kloraplast                 B)Hücre Duvarı                   C)Ribozom                          D)Hücre zarı

2-Aşağıdaki kan gruplarından hangisinde kan nakli mümkün olmaz?

A.  A Rh (+)           AB Rh(+)

B.  B Rh(+)            AB Rh(+)

C.  A Rh(+)             A Rh(-)

D. O Rh(+)             A Rh(+)

3-Ali gözlüğünü ipekli kumaşa sildiğinde gözlük camının pozitif yüklenmesinin nedeni aşağıdakilerden hangisidir.

A)Gözlük camının proton alması            B)Gözlük camının proton vermesi

C)Gözlük camının elektron alması         D)Gözlük camının elektron vermesi

4-Hangi bezin düzenli çalışmaması durumunda şeker hastalığı oluşur,

A)Hipozif                       B)Epizif                  C)Troid                  D)Pankreas

5-Güneş sisteminin en küçük gezegeni aşağıdakilerden hangisidir.

A)Venüs                        B)Mars                  C)Plüton                               D)Uranüs

6-Bir deney tüpüne bol miktarda yağlı besin konuluyor.Bu yağın sindirilmesi için tüpün içine bir insanın hangi organında bulunan enzimler konulmalıdır.

A)Ağız                            B)İnce Bağırsak C)Mide                  D)Kalın Bağırsak

7-Aşağıdaki bitki türlerinin hangisi diğerlerinden farklı bir kök yapısına sahiptir.

A)Fasulye                     B)Buğday                             C)Arpa                   D)Mısır

8-Birkaç aylık bebeğin ayakta durup yürüyememesinin, oturamamasının nedeni hangi merkezi sinir sistemi organının tam gelişmemesinden kaynaklanır,

A)Beyin                  B)Beyincik                   C)Omurilik                            D)Omurilik Soğanı

9.Aşağıdakilerden hangisi kan pulcuklarının görevidir?

A.    Antitoksin salgılamak (bilgi yelpazesi)

B.    Vücuda giren mikropları kuşatarak sindirmek

C.    Vücut hücrelerinin ihtiyacı olan maddeyi taşımak

D.    Kan pıhtılaşması için özel bir protein salgılamak

10-Bitkiler fotosentez yapmak için aşağıdaki maddelerden hangisini kullanmaz?

A)Oksijen                                      B)Karbondioksit

C)Su                                              D)Güneş ışığı

CEVAPLAR:

1)A 2)C  3)D  4)D  5)C  6)B  7)A  8)B  9)D  10)A



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, HÜCRE, FOTOSENTEZ, CANLILAR, VÜCUDUMUZ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz HÜCRE, FOTOSENTEZ, CANLILAR, VÜCUDUMUZ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (2) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi