Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | HÜCRE, CANLILAR, CİSİM İLE İLGİLİ TEST SORULARI

HÜCRE, CANLILAR, CİSİM İLE İLGİLİ TEST SORULARI




Reklamlar



HÜCRE, CANLILAR, CİSİM İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1-)

I. Hücre içi madde iletimi yapma

II. Kalıtsal madde taşıma

III.Enerji üretme

IV.Sitoplazma içindeki en büyük yapıdır

Yukarıdaki özelliklerden hangisi veya hangileri hücre çekirdeğine aittir?

A) Yalnız II               B) II,III               C) II,IV              D) I,II,IV

2-)Bitki ve hayvan hücrelerinde bulunan organellerle ilgili olarak hangi seçenekte verilen bilgiler doğrudur?

Hayvan hücresi        Bitki hücresi

A) Sentrozom                   yok                           var

B) Plastit                           yok                           var

C) Mitokondri                   var                            yok

D) Hücre duvarı                var                            yok

3-)Hücre içinde oksijenli solunumu hangi organel yapar?

A) Stoma               B) Mitokondri                C) Kloroplast                   D) Kromoplast

4-)

X   ;Mikroplara karşı vücudu koruma

Y  ; Hücrelere oksijen taşıma

Z  ; Kanın pıhtılaşmasını sağlama

Yukarıda görevleri belirtilmiş kana ait yapılar aşağıdakilerden hangisinde doğrudur?

X                        Y                        Z

A) Akyuvar               Alyuvar               Kan pulcukları

B)Kan pulcukları      Alyuvar                Akyuvar

C) Akyuvar               Kan pulcukları     Alyuvar

D) Alyuvar                Akyuvar               Kan pulcukları

5-)

I. Yutak

II. Akciğer

III.Nefes borusu

IV. Burun

Solunum olayında havanın izlediği yol  aşağıdakilerden hangisinde doğru sıralanmıştır?

A) IV ,II, I, III                  B) III, II, IV, I                      C) II, III, I, IV           D) IV, I, III, II

6-) Kulağın dengemizi sağlamada görevli kısmı aşağıdakilerden hangisidir?

A) Salyangoz                  B) Östaki borusu              C) Yarım daire kanalları             D) Oval pencere

7-)Yüklü iki cisim arasındaki elektriksel kuvvet nasıl artırılır?

A) Cisimlerin arasındaki uzaklık arttırılır               B) Cisimlerin yükleri arttırılır

C) Cisimlerin yükleri azaltılır (bilgi yelpazesi) C) Cisimlerin yükleri  ve  aralarındaki uzaklık azaltılır

8-) Aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)Aynı yükler birbirini çeker                                       B)(+)ve (-) olmak üzere iki cins elektrik yükü vardır

C)Durgun elektrik sürtünme sonucu oluşur               D)Elektriklenmiş cisimler hafif cisimleri çeker

9-)Biri (+) yüklü ,diğeri nötr iki küre birbirine dokundurulduğunda kürelerin son yük durumu nasıl olur?

A) Her ikisi de nötr olur

B) Yükleri değişmez

C) Her ikisi de (+) yüklü olur

D) Biri (-) diğeri (+) yüklü olur

10-)Bir iletkenin direnci aşağıdakilerden hangisine bağlı değildir?

A) İletkenin cinsine

B) İletkenin kesit alanına

C) İletkenin boyuna

D) İletkenin iki ucu arasındaki gerilime

Cevaplar

1-C, 2-B , 3-B ,  4-A ,5-D , 6-C , 7-B  , 8-A  , 9-C , 10-D



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, HÜCRE, CANLILAR, CİSİM İLE İLGİLİ TEST SORULARI yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz HÜCRE, CANLILAR, CİSİM İLE İLGİLİ TEST SORULARI değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi