Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | HÜCRE, BİLEŞİKLER, VİTAMİN VE MİNERALLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI

HÜCRE, BİLEŞİKLER, VİTAMİN VE MİNERALLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI




Reklamlar



HÜCRE, BİLEŞİKLER, VİTAMİN VE MİNERALLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

S-1) Bir DNA molekülünde bir zincirdeki nükleotid dizilişi T-T-C-G-A-T-C olduğuna göre diğer zincirdeki nükleotit dizilişi aşağıda verilenlerden hangisi gibi olmalıdır?

A) A-A-G-C-A-A-G

B) A-A-C-G-T-T-G

C) A-A-G-C-T-A-G

D) T-T-C-G-A-T-C

S-2)İnsanda cinsiyet oluşumunu X ve Y kromozomları belirler. Buna göre aşağıdakilerden hangisi    yanlıştır?

A)XX taşıyan zigot dişiyi oluşturur.

B)XY taşıyan zigot erkeği oluşturur

C)Renk körlüğü sadece dişilerde görülür.

D)Y kromozomu mutasyona uğrarsa hastalık erkeklerde görülür

S-3)Aşağıdakilerden hangisi  asitlerin ortak özelliği değildir?

A)Tümünün seyreltik çözeltilerinin tadı ekşidir

B) Metallerle birleşince H2 gazı verirler

C) Tüm asitlerin yapısında H vardır.

D) Kırmızı  turnusolu maviye çevirirler

S-4) Aşağıdakilerden hangisi apolar yapılı bir bileşiktir?

A)H2      B)NO2     C)H2O        D)NH3

S-5) Zıt yükü iki iyonun birbirini çekmesi sonucu oluşan bağa ne ad verilir?

A)İyonik bağ                     B)Kovalent bağ                          C)Epik bağ                     D)Sıkı bağ

S-6) Aşağıdakilerden hangisi organik bileşik değildir?

A) Yağ                    B) Su                  C) Vitamin                   D) Protein

S-7) Bitkiler güneş enerjisini kimyasal enerjiye dönüştürerek ihtiyaç duyduğunda kullanabilmek için depolar.   Kimyasal enerjinin depolanabilmesi için yapılan organik molekül aşağıdakilerden hangisidir?

A) Fosfat                  B)ADP           D) Glikoz                  D)ATP

S-8)   I.Solunum       II.Fotosentez         III.Fermantasyon

Yukarıdaki olayların hangilerinde oksijen kullanılmaz?

A)Yalnız I   B) II ve III   C) I-II     D) Yalnız III

S-9)E vitamini aşağıdaki besinlerden hangisinde bulunur?

A)Karaciğer           B)Yumurta            C)Süt                 D)Balık

S-10)

I. K maddesi ele kayganlık veriyor (bilgi yelpazesi)

II.L maddesi çinkoya (Zn) etki ederek Hidrojen gazı açığa çıkarıyor

III. K ve L maddesi birleşerek M maddesini oluşturuyor

Buna göre K,L,M sıralaması aşağıdakilerden hangisidir?

A) baz   asit   tuz      B) tuz   baz   asit            C) asit   baz   tuz      D) baz   tuz   asit

CEVAPLAR:

1-C  2-C  3-D  4-A  5-A  6-B  7-D  8-B  9-D  10-A



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, HÜCRE, BİLEŞİKLER, VİTAMİN VE MİNERALLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz HÜCRE, BİLEŞİKLER, VİTAMİN VE MİNERALLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi