HAREKET, ENERJİ, ISI İLE İLGİLİ TEST SORULARI HAREKET, ENERJİ, ISI İLE İLGİLİ TEST SORULARI | Soru Bankası – Matematik Fizik Kimya Biyoloji Coğrafya Soru Bankası

Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | HAREKET, ENERJİ, ISI İLE İLGİLİ TEST SORULARI

HAREKET, ENERJİ, ISI İLE İLGİLİ TEST SORULARI




Reklamlar



HAREKET, ENERJİ, ISI İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1.    Aşağıdaki büyüklerden hangisi vektöreldir?

A)Kütle                     B)Kuvvet                 C)Enerji                 D)Zaman

2.    Ağırlık  aşağıdaki ölçü aletlerinden hangisi  ile ölçülür?

A)Terazi                    B)Dinamometre          C)Termometre           D)Cetvel

3.    Aralarında 90  derecelik açı olan iki kuvvetin bileşkesi 15 N’dur. Kuvvetlerden  biri diğerinin 2 katı ise büyük kuvvet kaç N’ dur.

A)3√5                       B)6√5                     C)3                     D)5

4.    Aşağıdakilerden hangisinde hareketlinin ivmesi sıfırdır.?

A)Sabit hızla yere inen paraşütçü                  B)Duvar saatinin sarkacı

C)Fren yapan otomobil (bilgi yelpazesi) D)Hızlanarak harekete geçen asansör

5.    Yer çekimi ivmesinin 10 m/s2      olduğu bir ortamda belli bir yükseklikten

Serbest bırakılan bir top 3 sn içersinde kaç m/sn’ lik hız kazanır.

A)25                         B)30                             C)45                           D)55

6.    Bir öğrenci 20 N ağırlığındaki bir çantayı 80  cm yüksekliğindeki  raftan alıp  140 cm yüksekliğindeki rafa 25 de kalırsa , bu iş sırasında öğrencinin gücü kaç W olur?

A)-6                      B)24                         C)60                      D)240

7.    Aşağıdakilerden hangisi ısı enerjisini mekanik enerjiye çevirir?

A) Patlarlı Motor     B)Su türbini                 C)Elektrik Motoru     D)Jeneratör

8.    Joul/ Newton aşağıdakilerden hangisini verir?

A)Watt                     B)Mete                       C)Saniye                  D)Kilogram

9.    Aşağıdaki aletlerden hangisinin çalışma prensibi çıkrağa benzemez?

A)Pense                    B)Anahtar                     C)Direksiyon              D)Kahve değirmeni

10.  Yüksekliğinin uzunluğuna oranı 3/5 olan eğik düzlemde 120N’lık yükü yukarı çıkarabilmek için kaç N’lik kuvvet gerekir?

A)25                         B)40                          C)48                       D)72

CEVAP ANAHTARI:

1)B   2)B   3)B   4)A   5)B   6)A   7)A   8)B   9)A   10)D



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, HAREKET, ENERJİ, ISI İLE İLGİLİ TEST SORULARI yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz HAREKET, ENERJİ, ISI İLE İLGİLİ TEST SORULARI değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi