Ana Sayfa | Türkçe Soru Bankası | FİİLLER / EYLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (4) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

FİİLLER / EYLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (4) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)




Reklamlar



FİİLLER / EYLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (4) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Hangi cümlede altı çizili keleminin çeşidi diğerlerinden farklıdır?

a) Canlandı gözümde kesilmiş kolu.

b) Zambağın tozuyla çizilmiş kaşı.

c) Dökülmüş saçları omurlarına.

d) Dersini ceylandan almış bakışı.

 

2. Aşağıdaki cümlelerde bulunan fiillerin hangisinin kipinde zaman kayması vardır?

a) İnsanları hiçbir zaman kırmam.

b) Kimseyi haksız yere suçlamayalım.

c) Doğayı ve yaşamayı çok seviyorum.

d) Ülkemizin yarınları güzel olacak.

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde birleşik zamanlı eylem kullanılmamıştır?

a) Çocuklar dersten saat beşte çıkacakmış.

b) Bu işin çabuk biteceğini biliyordum.

c) Baharda güzel duygularla dolar gönlüm.

d) Bu kitabı geçen yıl okumuştum.

 

4. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklemlerin her ikisi de basit zamanlıdır?

a) Canım sıkıldı, biraz dışarıda dolaştım.

b) Filmi beğenmiştik, tekrar seyredeceğiz.

c) Pikniğe gitmiştik, ama yağmur yağmıştı.

d) Çok uyarmıştık, fakat bizi dinlemedi.

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ekfiil değildir?

a) Öğretmenimiz çok hastaymış.

b) Haltercilerin hepsi çok güçlüdür.

c) Bugün hava oldukça güzel.

d) Bilim adamı doğruları söyler.

 

6. Hangi cümledeki fiilin kipi diğerlerinden farklıdır?

a) Kardeşim kedileri çok sever.

b) Çocuklar bahçede top oynuyor.

c) Dayımlar yarın bize gelecek.

d) Haksızlıklar karşısında hiç susma.

 

7. Aşağıdaki cümlelerde bulunan fiillerin hangisinin yükleminde zaman kayması yoktur?

a) Yarın arkadaşlarla maça gidiyoruz.

b) Babam her gün kitap okuyor.

c) Şimdi, güzel anıları düşünüyorum.

d) Cumhuriyet 1923’te kuruluyor.

 

8. Hangi cümlenin yükleminde şimdiki zaman gelecek zaman yerine kullanılmıştır?

a) Her sabah (bilgi yelpazesi) yürüyüşe çıkıyorum.

b) Valimiz, yarın okulumuza geliyor.

c) Her yıl tatilde yaylaya gidiyoruz.

d) Gençler, başarıya ulaşmak için çalışıyor.

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi ek fiil değildir?

a) Dünkü yarışmada çok heyecanlıydım.

b) Kardeşim dün çok hastaydı.

c) Sporcuların hepsi gençtiler.

d) Hayatımda hiç yalan söylemedim.

 

10. Hangi cümlenin yüklemi, ek fiilin geniş zamanıdır?

a) Kırmızı güller iri iriydi.

b) Bu küçük bahçede çok mutluyum.

c) Şırıl şırıl akan sular ne güzeldi.

d) Bahçemiz cennetten bir köşe.

 

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinin yüklemi birleşik zamanlı fiil değildir?

a) Çayına her zaman süt katardı.

b) İşlerini zamanında yaparmış.

c) Her yaz geziye gidermiş.

d) Babasından tatil iznini kopardı.

 

CEVAP ANAHTARI

1.c    2.c    3.c    4.a    5.d    6.d    7.c    8.b    9.d    10.d   11.d



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Türkçe Soru Bankası kategorisi altında, FİİLLER / EYLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (4) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz FİİLLER / EYLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (4) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi