Ana Sayfa | Türkçe Soru Bankası | FİİLLER / EYLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

FİİLLER / EYLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)




Reklamlar



FİİLLER / EYLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdaki verilen cümlelerin hangisinde, yüklem ek fiil almamıştır?

a) Seni dün arayan bu çocuktu.

b) Biz de o gün çok perişandık.

c) Olayı biz de günlerce araştırdık.

d) Seni soran adam şuydu.

e) Onlar da bu konuda bizim gibiydiler.

 

2. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem ek fiil almamıştır?

a) Ben de o soruyu bilmiştim.

b) Sen de oraya gitmemelisin.

c) Sen de toplantıya gelecekmişsin.

d) Olayı o da biliyordu.

e) Her konuyu ona da açarmış.

 

3. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde bileşik zamanlı kip görülmez?

a) O burada kalacaksa biz gidelim.

b) Onu tam anlamıyla tanımıyordum.

c) Ben de bu sınava hazırlanmıştım.

d) O da keşke burada kalsaymış.

e) Sen bize bugün mü geliyorsun?

 

4. Aşağıda verilenlerin hangisinde bileşik fiil kullanılmamıştır?

a) O da, genç yaşta dünyadan el çekti.

b) Sanırım, halimize şükretmemiz gerekiyor.

c) Elindeki taşı, kuyuya atıverdi.

d) Elindeki sepetlerle koşa koşa eve geldi.

e) Bu işten sen de mi nasibini aldın?

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde “ekeylemyoktur?

a) Erdem de bizim hemşerimizdir.

b) Hem de hepsi büyük yapıcılardır.

c) Ben de bir insanım, nihayet.

d) Bineceğim son gemi değil midir?

e) Aşk söyletir, en yanık türküleri.

 

6. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde yüklem ekfiil almamıştır?

a) Beni getiren adam çok perişandı.

b) Onu, size öneren (bilgi yelpazesi) bendim.

c) Bu konuda bir şey söyleyecek gibiydi.

d) Onlar da işin sonucunu gördüler.

e) Bizi davet eden bu adamdı.

 

7. Aşağıda verilen cümlelerin hangisinde yüklem ekfiil almamıştır?

a) Bu topraklarda ben de kalacağım.

b) Bu kentte ben kalacaktım.

c) Bu viran evde mi kalacakmışım?

d) Bu kitap onda kalacaktı.

e) Bu yıl da sınıfta kalacaklarmış.

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yüklem ek – fiil almamıştır?

a) Dünyayı resimleriyle gözümüzün önüne serdi.

b) Bülbülün çilesi bir uzun ahtı.

c) Onu buralara sürükleyen sendin.

d) Hasta, bugün dünden daha iyiydi.

e) Beni de uyaran bu çocuktu.

 

9. Hangi cümlede altı çizili sözcüğün türü diğerlerinden farklıdır?

a) Rüzgarda dalgalanıyor beyazlamış saçları.

b) Geçen hafta atmış çöpe eskimiş eşyaları.

c) Sıcak suda yıkayınca çekmiş elbiseler.

d) Tanınmış yazarların kitaplarını okurum.

 

10.

1.      Penceredeki kuş hiç ara vermeden cıvıldıyor.

2.      Kulağı vınlıyor, gözlerini önünde küçük beyaz noktalar uçuşuyordu.

3.      Bu kapı yine gıcırdamaya başladı, dedi.

4.      Sabahtan akşama kadar zırıl zırıl ağlar.

Bu cümlelerin hangilerinde, “yansıma” dan türemiş sözcükler aynı türdedir?

a) 1-2                 b) 1-3            c) 1-4            d) 3-4                        e) 2-3

 

11. Aşağıdaki cümlelerin hangisinde yansımadan türemiş bir ad yoktur?

a) Sağdan soldan nargile gurultuları yükseliyordu.

b) Kuş cıvıltıları arasında savaş haberleri dinlemek sinir bozucuydu.

c) Akıncıların nallarıyla savaş alanı çınlıyordu.

d) Gürültü yatışınca bu kez onun sinirleri ayağa kalktı.

e) Sabah karanlığında motor uğultuları odamıza kadar gelirdi.

 

CEVAP ANAHTARI

1.c    2.b    3.a    4.d    5.e    6.d    7.a    8.a    9.c    10.a    11.c



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Türkçe Soru Bankası kategorisi altında, FİİLLER / EYLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz FİİLLER / EYLEMLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi