Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | ELEMENT, SOLUNUM, VÜCUDUMUZ, BESİNLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

ELEMENT, SOLUNUM, VÜCUDUMUZ, BESİNLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)




Reklamlar



1-Aşağıda verilen elementlerden hangileri, bütün organik bileşiklerin yapısında ortak bulunur?

I. Karbon

II.Oksijen

III.Azot

IV.Hidrojen

A)I-II              B)III-IV              C)I-III-IV                 D)I-II-IV

2-

I.Oksijen

II.Karbon   dioksit

III.Besin

IV.Su

Yukarıdakilerden     hangileri    fotosentez     sonucu     meydana   gelmez.?

A) II-IV     B) I-III     C) I-IV     D) II-III

3-Aşağıdaki   ürünlerden   hangisinin   üretiminde   fermantasyonun  etkisi  yoktur?

A)Sirke              B)Alkol          C)Salça          D)Peynir

4-Aşağadakilerden    hangisi    ATP  nin   yapısında   bulunmaz?

A)Adenin       B)Deoksiriboz         C) Riboz                 D)Fosfat

5) Aşağıdakilerden      hangisinde,   solunum     doğrudan   etkili   değildir?

A) Oksijenin   alımasında             B)Enerji   elde   edilmesinde

C) Vücüt    ısısının   sağlanmasında     D) Zararlı  sıvı  artıkların   atılmasında

6)  I. Karbon         II. Fosfor           III.Hidrojen     IV.Azot        V. Oksijen

Yukarıda   verilen   elementlerden   hangileri   karbonhidrat, yağ   veproteinler   için  ortaktır?

A)I-II-IV          B) II-III-V           C)I-IV-V        D) I-III-V

7) Aşağıdakilerden     hangisi   yağlar  ve  proteinler  için      ortak  değildir?

A)Hücre  zarından  geçebilir.  (bilgi yelpazesi) B)Hücre  zarının  yapısında  bulunur

C)Enerji  kaynağı   olarak  kullanılabilir.                   D) Çok  atomlu   moleküllerdir.

8) Vücudunuzda   kanama  ya  da  yaralanma  olduğu   zaman   kanın   pıhtılaşması   için   hangi    vitamin  rol   oynar?

A)  A  vitamini        B)  B vitamini      C) D  vitamini       D)  K  vitamini

9) Aşağıdakilerden    hangisi ,suyun  vücuttaki   görevlerinden   biri   değildir?

A)Vücut     sıcaklığının   artmasını   sağlar.      B)sindirimde  kullanılır.

C) Besinlerin  taşınmasında   görevlidir.           D)Besinlerin   emiliminde  etkilidir.

10) Besin  olarak  aldığımız  maddelerden ;

I. Kalsiyum ,kemiklerin   yapısında   bulunur

II.Potasyum , vücutta  su   miktarının   düzenlenmesinde   rol  oynar.

III.Demir ,hemoglabin   yapısında  bulunur.

İfadelerinden hangileri doğrudur?

A)Yalnız  I           B) I-III        C)  II-III        D) I-I-III

CEVAP ANAHTARI

1-D     2-A    3-B     4 –B     5-C      6-D      7-  A   8-D   9-A    10-D



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, ELEMENT, SOLUNUM, VÜCUDUMUZ, BESİNLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz ELEMENT, SOLUNUM, VÜCUDUMUZ, BESİNLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi