Ana Sayfa | İngilizce Soru Bankası | DİLBİLGİSİ, GRAMER / GRAMMAR İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (5) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

DİLBİLGİSİ, GRAMER / GRAMMAR İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (5) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)




Reklamlar



DİLBİLGİSİ, GRAMER / GRAMMAR İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (5) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1) She has been working for that firm …………… since she left school.

a. very b. never c. every d. a long time e. ever

2) I’m so surprised to hear that he could do it …………… himself.

a. without b. with c. except for d. all by e. besides

3) This apple has …………… exceptionally sweet taste.

a. very b. never c. another d. not e. an

4) You look …………… you were expecting some bad news.

a. as though b. almost c. although d. if e. really

5) I’d like …………… lemonade with ………….. sugar in it, please.

a. the / the b. a / a c. some / a d. a / some e. a / the

6) These flowers ………….. all dead; please give me some fresh …………… .

a. was / were b. are / ones c. aren’t all / more

d. will be / one e. were / —

7) By the time the doctor …………… here, it’ll be too late to do anything for her.

a. gets b. will get c. got d. get e. had got

8) She …………… very quiet until you came along.

a. had been b. keeps c. has been

d. will have been e. ‘s been keeping

9) Nobody loves you …………… I do.

a. than b. more c. except d. if e. like

10) The baby didn’t get much sleep. We didn’t …………… .

a. neither b. more c. less d. so much more e. either

11) She can speak Turkish quite well. And so …………… .

a. is he b. she can c. am I d. can her friend e. do I

12) We don’t quite know how …………… there.

a. to get b. in order to get c. getting d. able to get e. can be getting

13) She didn’t want …………… anything that would influence his decision.

a. having said b. in order to say c. to be said

d. saying e. to say

14) I assume …………… against buying a new car.

a. deciding b. your decision c. to decide

d. you’ve decided e. so as to decide

15) Why is she sitting there all …………… herself in the dark?

a. beside b. lonely c. by d. alone e. with

16) Seeing that his car wasn’t there, I asked them, “Has Güneş …………… left?

a. ready to b. a long time ago c. already

d. as long as e. yet (bilgi yelpazesi)

17) Did you really say that? You ………….. out of your mind!

a. were to have been b. have had to be c. must have been

d. should have been e. would be

18) She seemed …………… my company. Why did she …………… to leave?

a. to enjoy / like b. enjoying / enjoy c. have liked / ought

d. to be enjoying / have e. to enjoy / seem

19) She …………… about twenty-five when I first met her.

a. will have to be b. must have been c. has had to be

d. didn’t need to be e. ought to have been

20) I’ve heard that the pink …………… are the best. I’d like to buy …………… if you’ve got …………… left.

a. any / some / any b. ones / some / any c. some / ones / many

d. ones / any / many e. ones / any / ones

CEVAP ANAHTARI

01. e 06. b 11. d 16. c

02. d 07. a 12. a 17. c

03. e 08. a 13. e 18. d

04. a 09. e 14. d 19. b

05. d 10. e 15. c 20. b



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada İngilizce Soru Bankası kategorisi altında, DİLBİLGİSİ, GRAMER / GRAMMAR İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (5) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz DİLBİLGİSİ, GRAMER / GRAMMAR İLE İLGİLİ DENEME SINAVI (5) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi