CÜMLE TAMAMLAMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (FIND THE BEST COMPLETION) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) CÜMLE TAMAMLAMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (FIND THE BEST COMPLETION) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) | Soru Bankası – Matematik Fizik Kimya Biyoloji Coğrafya Soru Bankası

Ana Sayfa | İngilizce Soru Bankası | CÜMLE TAMAMLAMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (FIND THE BEST COMPLETION) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

CÜMLE TAMAMLAMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (FIND THE BEST COMPLETION) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)




Reklamlar



CÜMLE TAMAMLAMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (FIND THE BEST COMPLETION) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

BOŞLUĞA UYGUN DÜŞEN İFADEYİ BULUNUZ.

29-………….., advances in medicine have also led to the present threat of worldwide over-population.

A) While they’ve undoubtedly improved the quality of our lives

B) Although sometimes more than one form of therapy is used to treat an illness

C) Because they have played an important part in raising our standard of living

D) Once dreaded annual events, polio epidemics are now mentioned only in history books

E) Even if family planning remains one of the great challenges of the late 20th century

30-Unless the two sides begin to negotiate seriously,……… .

A) there is likely to be violence in the region

B) everyone is confident that there won’t be a war

C) a peace-keeping mission will no longer be needed

D) they should be able to find a solution with no difficulty

E) the people in the region are now enjoying a peaceful atmosphere

31-Even though it was defended by so few armed men, ………… .

A) it didn’t take the invaders long to capture the fortress

B) the city managed to hold out against its attackers until help arrived

C) the attackers were well aware of the town’s lack of ammunition

D) no one knew how many there really were

E) most of whom also had no war experience

32- Prepositions are one area which students of English find quite hard, ……….. .

A) as the rules for them are so logical and clear (bilgi yelpazesi)

B) because native speakers find them very easy to use

C) another being to gain an understanding of articles

D) once they have memorised all of them by heart

E) although they never really seem to understand them

33-There is going to be a big protest…………… .

A) when a ceremony was organised for the opening of the new motorway

B) in case the council continued pulling any more historical buildings down

C) while they were cutting down so many trees for a new housing development

D) if only taxes have been brought down a little by the new government

E) if the government tries to build a road through that residential area

34-I admit that I should have confirmed the reservations, …………… .

A)considering the fact that there have never been any problems before

B) but I really thought everything had been taken care of

C) so you could have done it as well, had you thought of it

D) so that we won’t have to bother looking for accommodation

E) thus it is definitely not my fault, but the travel agent’s

35- Whenever there is an international incident, …… .

A)the United Nations was not able to solve it

B)powerful nations try to use it to their advantage

C)it has not been fair to expect too much of the United Nations

D)athletic competitions have certainly stimulated good-will between nations

E)it also includes such music contests as Eurovision

36-……….., it is obvious that the whole thing was a waste of time and effort.

A)None of us wanted to go in the first place

B)Staff meetings are often boring and have no apparent point to them

C)Since the results were far more satisfactory than anyone had expected

D)Seeing that we couldn’t solve anything in the end

E) Except for the fact that everyone thought the food was terrible

37-………….., the south coast of Spain has been destroyed by insensitive planning and building.

A) Since it remains one of the nicest places you are likely to visit

B) As tourism has made a major contribution to Spain’s spectacular economic growth

C) Once one of the most attractive spots in Europe

D) Because it accounts for just under 15 percent of Spain’s total area

E) There was once one of the most beautiful resorts imaginable

38-……………when driving for long distances on a motorway.

A)Make sure you take occasional rest stops

B)You can arrive at your destination quicker than taking the back roads

C)On Sundays there are lots of cars along the Bosphorus

D)People who drive down the centre lane at low speed

E)A lot of young people return to university at certain times of the year

39-…………, melting ice will cause sea levels to rise, flooding many coastal regions.

A)By the time something was done about the situation

B)If only we had listened to the weather forecast (bilgi yelpazesi)

C)Unless drastic action is taken to halt global warning

D)While attempting to understand the greenhouse effect

E)Since drought continues to cause concern in many parts of the world

40-It is quite clear from the evidence……………… .

A)because no one else knew so much about the victim’s habits

B)while he is trying to think of a reasonable defence

C)whether he actually did it is still the question we have to answer

D)though the police are trying to reach his accomplices in the robbery

E)that he is the only person who could have committed the crime

41-Due to the crime and pollution associated with city centres, ……… .

A)everyone wants to live there for a better quality of life

B)it is not the nicest place for some people to live

C)there could be no better place for the new office block

D)they are no better than the slum areas though

E)more and more people are moving to the suburbs

42-In order to become competent in a foreign language, . .

A)is best achieved by marrying someone who speaks that language

B)there are now far more language schools than there used to be

C)it is really necessary to live in a country where the language is spoken

D)whether you have the chance to use the language at work or not

E)requires patience and takes years of hard work and study

CEVAP ANAHTARI

29A 30A 31B 32C 33E 34B 35B 36D 37C 38A 39C 40E 41E 42C



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada İngilizce Soru Bankası kategorisi altında, CÜMLE TAMAMLAMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (FIND THE BEST COMPLETION) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz CÜMLE TAMAMLAMA İLE İLGİLİ TEST SORULARI (3) (FIND THE BEST COMPLETION) (İNGİLİZCE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi