CÜMLE ÇEŞİTLERİ – CÜMLE TÜRLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULAR (5) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) CÜMLE ÇEŞİTLERİ – CÜMLE TÜRLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULAR (5) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) | Soru Bankası – Matematik Fizik Kimya Biyoloji Coğrafya Soru Bankası

Ana Sayfa | Türkçe Soru Bankası | CÜMLE ÇEŞİTLERİ – CÜMLE TÜRLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULAR (5) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

CÜMLE ÇEŞİTLERİ – CÜMLE TÜRLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULAR (5) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)




Reklamlar



CÜMLE ÇEŞİTLERİ – CÜMLE TÜRLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULAR (5) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI)

 

1. Aşağıdaki cümlelerin hangisi yüklemine göre diğerlerinden farklıdır?

a)      Bir düşmanı affetmek, bir dostu affetmekten daha kolaydır.

b)      Kadınlar zayıftır, ama analar kuvvetlidir.

c)      İnsanlığın büyük ve muhteşem eseri, bir amaçla yaşamayı bilmektir.

d)      Birbirimizi bağışlayabilmeden önce, birbirimizi anlamamız gerekir.

 

2.

1. Yaşam, başı da sonu da belli bir hikaye.

2. Doğulur ve ölünür.

3. Bir düşünceye göre yaşam ile ölüm arasındakileri kendimiz seçmiyoruz.

4. Hayatımız da ülkemizle, çağımızla, ortamla, aileyle sınırlı.

Numaralanmış cümlelerden hangisi yapısı bakımından diğerlerinden farklıdır?

a) 1            b) 2           c) 3           d) 4

 

3. Aşağıdakilerden hangisi kurallı cümledir?

a)      Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü.

b)      Gülme komşuna, gelir başına.

c)      El yarası geçer, dil yarası geçmez.

d)      Güvenme varlığa, düşersin darlığa.

 

4. Aşağıdakilerden hangisi yapısı bakımından basit cümledir?

a)      Beri gel, barışalım.

b)      Dost isek bilişelim.

c)      Sevelim, sevilelim.

d)      Dünya kimseye kalmaz.

 

5. Aşağıdaki cümlelerin hangisi, yüklemine göre diğerlerinden farklıdır?

a)      Tren, sabaha karşı İzmir’e vardı (bilgi yelpazesi).

b)      Kolunda çok değerli bir saat vardı.

c)      Kitapçıda aradığımız kitapların hepsi vardı.

d)      Akşamki toplantıda birkaç kişi vardı.

 

6. Aşağıdaki cümlelerin hangisi anlamca olumsuzdur?

a)      Öğrencilerin başarılı oluşunda ailenin etkisi yok değil.

b)      Okumanın bu kadar önemli olduğunu anlamış değil.

c)      Etrafında olup bitenlerden sıkıntı duymuyor değil.

d)      Bütün bunların neye mal olduğunu bilmiyor değil.

 

7. Aşağıdaki cümlelerin hangisi anlamca olumsuzdur?

a)      Kardeşim yasaları bilmeyen biri değil.

b)      O, sizin her istediğinizi getirecek değil.

c)      Havada kapkara bulutlar yok değil.

d)      Sizi gittiğim her yerden aramadım değil.

 

8. Aşağıdaki cümlelerin hangisi anlamca olumludur?

a)      Bize ne zaman geldi ki şimdi gelsin.

b)      Oraya ne gittim, ne de giderim.

c)      Beni de seni de tanımıyor değil.

d)      Benimle biri bile konuşmuş değil.

 

9. Aşağıdaki cümlelerin hangisi anlamca olumludur?

a)      Hakkımda ne düşündüğünü bilmiyor değilim.

b)      Ne gezmesini ne eğelenmesini bilir.

c)      Onunla konuyu görüşmüş değiliz.

d)      Gökyüzünde küçük bir bulut bile yok.

 

10. Aşağıdakilerden hangisi soru cümlesidir?

a)      Çalışmaya başladı mı gerisi tamam

b)      Bana ne iş yaptığımı sordu

c)      Söylediklerimi duydu mu bilmiyorum

d)      Sana gelmeyeceğini mi söyledi

 

CEVAPLAR ANAHTARI

1.d    2.d    3.c    4.d    5.a    6.b    7.b   8.c   9.a    10.d



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Türkçe Soru Bankası kategorisi altında, CÜMLE ÇEŞİTLERİ – CÜMLE TÜRLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULAR (5) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz CÜMLE ÇEŞİTLERİ – CÜMLE TÜRLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULAR (5) (TÜRKÇE DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi