Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | BOŞALTIM SİSTEMİ, DUYU ORGANLARIMIZ, BESİNLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

BOŞALTIM SİSTEMİ, DUYU ORGANLARIMIZ, BESİNLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)




Reklamlar



BOŞALTIM SİSTEMİ, DUYU ORGANLARIMIZ, BESİNLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

S-1-Aşağıdakilerden hangisi boşaltım sistemi ile ilgili bir hastalık değildir?

A)Nefrit                       B)Zatürre                        C)Böbrek yetmezliği              D)Üremi

S-2-Aşağıdakilerden hangisi derinin görevi değildir?

A)Vücut ısısını korumak                                  B)İç organları zararlı ışınlara karşı korumak

C)Solunuma yardımcı olmak                           D)Besin taşımak

S-3-Gözün kısımları ve görevleri ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi yanlıştır?

A)Kornea-Işığın kırılması    B)İris-Işığın kırılması

C)Gözbebeği-Işığın göze girişi   D)Retina-Görüntünün oluşmaması

S-4-Aşağıda verilen kemiklerden hangileri uzun kemikler grubuna girer?

I-Uyluk kemiği        II-Pazı kemiği       III-Omur kemiği          IV-Kürek kemiği

A)Yalnız I        B)I ve II               C)I ve IV            D)I,II ve IV

S-5-Kök,gövde ve dal uçlarında bulunan ve bitkinin yaşamı boyunca bölünme özelliğini koruyan doku hangisidir?

A)Sürgen doku   B)Koruyucu doku   C)İletim doku    D)Değişmez doku

S-6-Diyaliz makinesi hangi tür hastalığın tedavisinde kullanılır?

A) Renk körlüğü   B) Kanser   C) Kalp krizi        D) Böbrek yetmezliği

S-7Çocukluktan ergenliğe geçişte aşağıdakilerden hangisi görülmez?

A) Saçların ağarması B) Boy uzaması  C)Organların gelişmesi      D)Yüzde sivilceler çıkabilir

S-8)

Şekildeki devrede potansiyel farkı kaç volt olur ?

A) 1,5                      B)24                C)36 D)60

S-9)Aşağıdaki besinlerden hangileri sindirim sisteminde parçalanmadan kana geçer?

A)Proteinler ve madensel  tuzlar                    B)Karbonhidratlar ve yağlar

C)Proteinler ve vitaminler (bilgi yelpazesi) D)Madensel tuzlar ve vitaminler

S-10)Aşağıdaki davranışlardan hangisi insanda kalıtsal refleks örneği olamaz?

A)Parlak ışıkta göz bebeğinin küçülmesi         B)Bir bebeğin meme emmesi

C)Limon görünce ağzın sulanması                  D)İğne battığında ayağını çekmek

CEVAPLAR:

1-B  2-D  3-B  4-A  5-A  6-D  7-C  8-B  9-D  10-C



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, BOŞALTIM SİSTEMİ, DUYU ORGANLARIMIZ, BESİNLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz BOŞALTIM SİSTEMİ, DUYU ORGANLARIMIZ, BESİNLER İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi