BİTKİLER, ÜREME, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) BİTKİLER, ÜREME, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) | Soru Bankası – Matematik Fizik Kimya Biyoloji Coğrafya Soru Bankası

Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | BİTKİLER, ÜREME, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

BİTKİLER, ÜREME, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)




Reklamlar



BİTKİLER, ÜREME, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

1-

I. Mantar

II. Eğrelti otu

III. Öglena

IV. Terliksi hayvan (Paramesyum)

Yukarıda verilen canlılardan hangileri  fotosentez  yapamaz ?

A. I-II              B. III- IV              C. II-III                 D. I-IV

2- I. Tıp            II. Tarım                    III. Hayvancılık             IV. Adli tıp

Yukarıda verilenlerden hangileri biyoteknolojinin uygulama alanlarıdır ?

A. I-II                 B. III-IV               C. I-II-IV                  D. I-II-III-IV

3-

I-   5 C ‘ lu  şeker

II-  Fosfat

III- Organik  baz

Yukarıdakilerden hangileri DNA  ve  RNA  arasında  farlılık göstermez ?

A. Yalnız I                B . Yalnız II           C. I- III                 D. II-III

4-            I – YY   yy            II – YY   Yy                III -  Yy   Yy

Yukarıda verilenlerden hangisinde karakterlerin gizli kalması olayı görülmez ?

A. Yalnız  I                B. Yalnız   III            C. I – II         D. II – IIII

5-Eşey  hücresinde  10  kromozom  bulunan  bir  canlının vücut hücresinde kaç kromozom bulunur ?

A. 10                    B. 20                       C. 40                       D. 5

6- Aşağıdaki hastalıkların hangisinin artışında , sigara diğerlerine göre daha az etkilidir ?

A. Akciğer  kanseri           B. Gırtlak  kanseri               C. Nefes borusu kanseri          D. Karaciğer kanseri

7- 1800  nükleotitten oluşan bir DNA  molekülünde  300  adet  timin bulunduğuna göre toplam  hidrojen bağı sayısı kaçtır ?

A. 2450                    B.2400                  C. 2350                      D. 2300

8-

I. Fetüs (bilgi yelpazesi)

II. Yumurtalık

III. Döl  yatağı

Yukarıdakilerden hangisi ya da hangileri insanın dişi bireyinde bulunan üreme organlarındandır ?

A. Yalnız I             B. Yalnız    II               C. II – III     D. I-III

9- Beş haftalık fetüste aşağıdakilerden hangisi görülmez ?

A. Tırnakları oluşur          B. Kalbi oluşur           C. Bir cm. boyuna ulaşır           D. Kol  ve başı vardır

10- Aşağıdakilerden hangisi mitoz bölünmenin metefaz safhasında oluşur ?

A. Kardeş kromatitler farklı kutuplara gider.

B. İğ iplikleri kaybolur

C. Kromatitler hücrenin ekvator bölümünde dizilir

D.  Çekirdek  zarı yeniden  oluşur

CEVAPLAR:

1-D  2-D  3-B  4-B  5-B  6-D  7-B  8-C  9-A  10-C



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, BİTKİLER, ÜREME, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz BİTKİLER, ÜREME, ÖZELLİKLERİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi