Ana Sayfa | Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası | ATOM, İŞ, HAREKET İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

ATOM, İŞ, HAREKET İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)




Reklamlar



ATOM, İŞ, HAREKET İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI)

S-1) Aşağıda verilen eğik düzlemde eğik düzlemin boyu 25 cm yük 50 N ve kuvvet 150N ise yükseklik kaç cm olmalıdır?

F=150N

P=50N          25cm

A)750cm           B)75cm               C)80cm              D) 70cm

S-2)Bir çıkrıkta büyük silindirin yarı çapı 0,6 m, küçük silindirin yarı çapı ise 0,3 m’ dir. 180 N kuvvet uygulanarak ne kadarlık yük çıkarılır?

A)360             B)180             C)60             D)90

S-3)Yapısında sadece tek çeşit atom bulunduran maddelere ne ad verilir?

A)Bileşik   B)Karışım   C)Element   D)Çözelti

S-4) Aşağıdakilerden hangisi fiziksel bir değişmedir?

A)Kömürün yanması    B)Suyun buharlaşması     C)Demirin paslanması      D)Şekerin yanması

S-5)Aşağıdaki elementlerden hangisi Altın elementinin sembolüdür?

A)Ag                        B)Ar                     C)Al                D)Au

S-6)Sağa doğru 8N ve 9N’luk kuvvetlerle sola doğru 4N’luk kuvvetler etki etmektedir.Bileşke kuvvetin yönü ve    büyüklüğü kaç N’dur?

A)21N sağa doğru         B)21N sola doğru           C)13N sağa doğru                  D)13N sola doğru

S-7)Aşağıdakilerden hangisi nötral bir atomdan elektron uzaklaştırılması ile meydana gelir?

A)Pozitif iyon          B)Negatif iyon           C)Ayıraç            D)Asit

S-8)Saniyede 500 joule’luk işi yapan makinenin gücü kaç kilowatt’tır?

A)500                     B)50                       C)0.05                    D)0.5

S-9) Kuvvet birimi aşağıdakilerden hangisidir?

A) Pascal   B) Newton   C) Joule   D) Watt

S-10)

I.Metallerin çoğu periyodik çizelgenin sol tarafında bulunur.

II.Oksijen atomu (bilgi yelpazesi) bir ametal olup periyodik çizelgenin sağ tarafında bulunur.

III.Demir ve bakır elementleri ametal sınıfına girer.

IV. Soy gazlar periyodik çizelgenin en son gurubunda (8A) bulunur.

Yukarıda belirtilen yargılardan hangileri yanlıştır?

A. Yalnız I      B. II ve III                C.Yalnız III             D. III ve IV

CEVAPLAR:

1-B  2-A  3-C  4-B  5-D  6-C  7-A  8-D  9-B  10-C



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada Fen ve Teknoloji Dersi Soru Bankası kategorisi altında, ATOM, İŞ, HAREKET İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz ATOM, İŞ, HAREKET İLE İLGİLİ TEST SORULARI (FEN VE TEKNOLOJİ DERSİ İLE İLGİLİ TEST SORULARI, SORU BANKASI) değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi