Ana Sayfa | 3. Sınıf Soruları | 3. Sınıf Türkçe Soruları

3. Sınıf Türkçe Soruları




Reklamlar



TÜRKÇE SORULARI

1-)Aşağıdaki sözcüklerin hangisi çoğul addır?

a)Okulun   b)Ağaçların   c)Kümesimizde   d)Masamızın

2-)’Çağla,yaz tatilinde Amasra’ya gitmeyi düşünüyor.’tümcesinde hangileri özel addır?

a)Amasra,yaz   b)Çağla,yaz tatili   c)Çağla,gitmeyi   d)Çağla,Amasra

3-)’Beyaz bir araba,dar sokaktan geçerek bahçeli bir evin önünde durdu.’tümcesinde kaç tane sıfat vardır?

a)3       b)5       c)4       d)6

4-)Aşağıdaki tümcelerin(cümlelerin)hangisinde eylem hareket anlamlıdır?

a)Babam uzun süre uyudu.

b)Öğrenciler dışarı çıktılar.

c)Ahmet resim yapıyor.

d)Osman ders çalışıyor.

5-)’Avcı……………..bir…………kurda yaklaştı.’ cümlesinde boş bırakılan yerlere sırasıyla hangi sözcükler yazılmalıdır?

a)tatlı-cesaretle                   b)avcı-cesaretle

c)güzel-cesaretle                 d)büyük-cesaretle

6-)’mevsimi-çabucak-yaz-geçti’ sözcükleriyle kurallı bir tümce kurarsak,üçüncü sözcük hangisi olur?

a)mevsim        b)geçti c)çabucak       d)yaz

7-)Aşağıdaki sözcüklerden hangisi sözlükte  önce gelir?

a)gözde           b)gözcü           c)gözlük          d)gözler

8-)Mektupta hitaptan sonra hangi noktalama işareti kullanılır?

a) (.)     b) (,)     c) (?)    d) (!)

9-)Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ‘-mi’ soru ekinin yazımı yanlıştır?

a)Sen de mi tiyatroya gideceksin?

b)Turgut çayını içtimi?

c)Yemekten önce ellerini yıkıyor musun?

d)Bu sorunun cevabını biliyor musunuz?

10-)Aşağıdaki kelimelerin kaç tanesinde yazım yanlışı vardır?

‘bisiklet-türkiye-kibrit-Avrupa-gıram’

a)1      b)2      c)3      d)4

CEVAP ANAHTARI:

1.B  2.D  3.C   4.B  5.D  6.C  7.B  8.B  9.B   10.B



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada 3. Sınıf Soruları kategorisi altında, 3. Sınıf Türkçe Soruları yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz 3. Sınıf Türkçe Soruları değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi