Ana Sayfa | 3. Sınıf Soruları | 3. Sınıf Matematik Soruları

3. Sınıf Matematik Soruları




Reklamlar



1-)40 sayısının 3/4 ünün 3 fazlası hangi sayıdır?

a)34       b)33       c)32       d)30

2-)’7007’ sayısındaki rakamlar kümesinin elaman sayısı kaçtır?

a)4         b)3         c)2         d)7

3-) 7534 sayısının rakamlarının basamak değerleri toplamı ile sayı değerleri toplamının farkı kaçtır?

a)7512                 b)7515                 c)7519                 d)7516

4-) 5 yüzlük,3 onluk,6 binlik,1 birlikten oluşan sayı kaçtır?

a)6531                 b)3651                 c)6513                 d)3156

5-)Dört basamaklı en küçük sayı ile üç basamaklı en büyük sayının farkı kaçtır?

a)899               b)900                        c)1         d)99

6-)Aşağıda söylenenlerden hangisi yanlıştır?

a)Bir bütünün yarısı 1/2 kesri ile gösterilir.

b)Bir bütünün çeyreği 1/4  kesri ile gösterilir.

c)4/4  kesri bir bütünü gösterir.

d)3/4 kesri ‘üçte dört’ diye okunur.

7-)Bir çiftçi ürettiği 300 çuval pirincin 1/10’ini dün pazara götürüp sattı.Şimdi çiftçinin elinde kaç çuval pirinç kalmıştır?

a)230    b)270    c)170    d)130

8-)   *2

– 4?

35

Yukarıdaki işlemde, * ve ? yerine gelecek rakamların sayı değerleri toplamı kaçtır?

a)12       b)13       c)14       d)15

9-)Kare şeklindeki bir bahçenin çevresi 436m dir.Bu bahçenin 3 kenarına tel çektik.Kaç metre tel harcanmıştır?

a)109    b)218    c)327    d)227

10-)14 tavuk,13 kedi ve 9 köpeğin ayakları toplamı kaçtır?

a)106  b)116  c)96    d)126

CEVAP ANAHTARI:

1.B  2.C   3.B   4.A    5.C   6.D   7.B   8.D   9.C   10.B



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada 3. Sınıf Soruları kategorisi altında, 3. Sınıf Matematik Soruları yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz 3. Sınıf Matematik Soruları değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi