Ana Sayfa | 3. Sınıf Soruları | 3.SINIF MATEMATİK SORULARI

3.SINIF MATEMATİK SORULARI




Reklamlar



3.SINIF  MATEMATİK  SORULARI

1-133-a-119-112-b-98-91 sayı dizisinde a yerine yazılacak sayı b yerine yazılacak sayıdan kaç fazladır?

A)126         B105        C)21    C)21

2-A{elma,kitap,kalem,dolap}A kümesi aşağıdakilerden hangisine denktir?

a)Yıllın ayları kümesine

b)Yıllın mevsimleri kümesine

c)Haftanın günleri kümesine

3-İki sayının toplamı 47’dir. Büyük sayı küçük sayıdan 13 fazladır.büyük sayı kaçtır?

a)42            b)30             c)32

4)2,3,4 ve 7 rakamlarıyla her rakamı bir kez kullanarak üç basamaklı  kaç farklı sayı yazabiliriz?

a) 18           b)24              c)30

5)Bir bölme işleminde  bölünen ile bölenin toplamı 55’dir. Bölüm 5 kalan 7 ise bölen kaçtır?

a)5              b)10               c)8

6)Yaşları toplamı  30 olan iki kardeşten  büyüğü 18  yaşındadır. 5 yıl önce küçük kardeş kaç yaşındaydı?

a)10           b)7                c)8

7)Oya 2  defter alırsa  250.000  lirası  artıyor. 3 defter alırsa 40.000 lira borçlanıyor.Oya’nın   kaç lirası

var?

a)540.000     b)830.000    c)620.000

8)Saatteki hızları 60 ve 80 km  olan iki araba  aynı yerden aynı anda  zıt  yönde  hareket  ediyorlar.

2 saat sonra aralarındaki  uzaklık kaç km  olur?

a)280          b)400            c)580

9) Bir işçi günde 8 saat çalışarak  bir işi 3 günde bitiriyor.4 işçi günde 3 saat  çalışarak  aynı işi  kaç günde  bitirir?

a)3              b)5              c)2

10Çevresinin uzunluğu 2 katı  104 cm olan karenin  bir kenarının uzunluğu  kaç cm’dir?

a)13      b)20       c)15

CEVAP   ANAHTARI

1)C     2)B     3)B     4)B    5)C    6)B    7)B     8)A     9)C      10)A



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada 3. Sınıf Soruları kategorisi altında, 3.SINIF MATEMATİK SORULARI yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz 3.SINIF MATEMATİK SORULARI değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi