Ana Sayfa | 3. Sınıf Soruları | 3.SINIF HAYAT BİLGİSİ SORULARI

3.SINIF HAYAT BİLGİSİ SORULARI




Reklamlar



1-)Aşağıdaki bilgilerden hangisi doğrudur?

a)İlköğretim isteğe bağlıdır.

b)Liseye gitmek zorunludur.

c)İlköğretim 7 yıldır.

d)İlköğretim zorunludur.

2-)Aşağıdakilerden hangisi,mahallemizin ortak mallarından değildir?

a)Çocuk parkı

b)Kendi evimiz

c)Okul

d)Cami

3-)Köylülerin el birliği ile köyün işini birlikte yapmalarına ne ad verilir?

a)Ziyaret   b)Salma   c)İmece   d)Tören

4-)İlçede en yetkili devlet memuru kimdir?

a)Kaymakam  b)Emniyet amiri   c)Mal müdürü   d)Nüfus müdürü

5-)Yangın,deprem,sel baskını gibi zararlara uğrayanlara hangi kuruluş yardımcı olur?

a)Türk Hava Kurumu

b)Çocuk Esirgeme Kurumu

c)Kızılay

d)Yeşilay

6-)Çeşitli maddelerin işlenerek kullanılır duruma getirilmesi işine ne denir?

a)Sanayi   b)Tarım   c)Ticaret   d)Turizm

7-)Atatürk,cumhurbaşkanı olarak kaç yıl görev yapmıştır?

a)10yıl     b)12yıl    c)15yıl     d)20yıl

8-)Kandaki zararlı maddeleri süzerek temizleyen organımız nedir?

a)Karaciğer   b)Böbrek   c)Bağırsak   d)Mide

9-)Aşağıdakilerden hangisi bir doğal afet değildir?

a)Deprem  b)Hava kirliliği  c)Sel baskın   d)Çığ

10-)Aşağıdakilerden hangisi bir gezegen değildir?

a)Dünya   b)Merkür   c)Ay    d)Venüs

CEVAP ANAHTARI:

1..D    2. B   3.C    4. A    5. C   6.A    7. C    8. B    9.B    10.C



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada 3. Sınıf Soruları kategorisi altında, 3.SINIF HAYAT BİLGİSİ SORULARI yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz 3.SINIF HAYAT BİLGİSİ SORULARI değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi