Ana Sayfa | 3. Sınıf Soruları | 3. SINIF HAYAT BİLGİSİ SORULARI

3. SINIF HAYAT BİLGİSİ SORULARI




Reklamlar



3. SINIF HAYAT BİLGİSİ SORULARI

1. Aşağıdaki yerleşim birimlerinin hangisi büyükten küçüğe doğru sıralanmıştır?

a.Köy-il-ilçe         b.ilçe-köy-il      c.il-ilçe-köy

2.  “ Bir yerin ölçü kullanılmadan kuş bakışı çizimine…………. denir.”

Yukarıdaki boşluğa ne gelebilir?

a. harita         b.ölçek      c.kroki

3. Vücudumuzun yönetim merkezinin içinde bulunduğu kemiğin adı nedir?

a.kaval         b.kafatası      c.omurga

4. Bacaklarımızın görevleri hangisi değildir?

a.Vücudumuzu taşır.

b.Hareket etmemizi sağlar.

c. Soluk almamıza yardımcı olur.

5. Aşağıdakilerden hangisi kanı vücudumuza pompalar?

a.Akciğer         b.Mide      c.Kalp

6. Aşağıdakilerden hangisi sürüngen hayvan değildir?

a.timsah         b.kaplumbağa      c.kertengele

7. Aşağıdakilerden hangisi memeli hayvandır?

a.tavuk         b.kaplumbağa      c.inek

8. Aşağıdakilerden hangisi sorumluluklarımızdandır?

a.Oy kullanmak         b.seçilmek      c.konut sahibi olmak

9. Belediye başkanını kim seçer?

a.halk          b.kaymakam      c.vali

10. Bitkiler yaşamak için neye ihtiyaç duymaz?

a.suya         b.hayvanlara      c.havaya

CEVAPLAR

1-C  2-C  3-B  4- C  5-C  6-C  7-C  8-A  9-A  10-B

Zeynep ŞAHİN



Benzer Yazılar;



<=

=>


Bu Sayfada 3. Sınıf Soruları kategorisi altında, 3. SINIF HAYAT BİLGİSİ SORULARI yazısı bulunmaktadır. Ulaşmak istediğiniz 3. SINIF HAYAT BİLGİSİ SORULARI değilse sitemizin arama bölümünü kullanabilirsiniz.

Web Sitemiz Sınavlara hazırlanan arkadaşlara rehberlik etmesi niyetiyle hazırlanmıştır. Amacımız öğrenci ve öğretmenlerimizin hızlı bir şekilde doğru bilgiye ulaşmasını sağlamak.
Site İçeriğimizin çok geniş olmasından dolayı, her ne kadar dikkat etmek istesekte telif haklarıyla ilgili dikkatimizden kaçan noktalar olabilir. Bu konudaki mesajlarınızı soru-telif-haklari@hotmail.com adresine iletmeniz durumunda en kısa zamanda gereken işlem yapılacaktır. Tüm öğrencilerimize başarılar dileriz. www.sorubankasi.gen.tr Site Yönetimi